Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1971023 www.bgdnes.bg

БФС: Чакаме някой да ни сезира за цирка на "Славия" и "Ботев"

"Славия" и "Ботев" (Враца) най-вероятно ще се разминат без никакви последствия за цирка, който сътвориха на стадиона в "Овча купел". Напълно очаквано домакините "полегнаха" на борещия се за оцеляване гост, който без особени усилия взе 3 точки от София след победа с 2:1. Съмнения за редовността на мача се появиха още в дните преди него. Повечето от световните букмейкъри напълно извадиха срещата от тиража си, а други рязко свалиха коефициента за победа на "Ботев". Треньорът на "белите" Вили Вуцов реши да даде почивка на някои от титулярите си, а след цирка заяви, че никога не залага на футболни мачове.
До момента обаче никой не е сезирал БФС за това да разгледа обстоятелствата около двубоя. Най-заинтересувани да го направят са конкурентите на "Ботев" в битката за оцеляване. Треньорът на "Локомотив" (Сф) Емил Велев дори си позволи да определи срещата на "Славия" като порно, но "железничарите" не са подали официална жалба. Председателят на комисията по етика и феърплей към БФС ген. Васил Василев обясни пред "България Днес", че засега съмнителният мач остава без последствия.
"Ако бъдем сезирани, ще разследваме двубоя. До този момент никой не е подал никакъв сигнал за въпросната среща. Нека някой да седне, да напише нещо официално, да каже, тогава може да говорим. Не е в правомощията ни да се самосезираме. Ако се докаже вина, даваме клубовете на дисциплинарната комисия. Ние нямаме право да наказваме", заяви генералът.
Той все пак призна, че през този сезон комисията е била сезирана няколко пъти. "Вече сме получавали сигнали за други съмнителни мачове през сезона, които се разследват", каза Василев.

БФС все пак излезе с декларация, в която индирикетно си призна, че има нагласени мачове. "Веднага щом получим необходимите доказателства за нарушения на феърплея, ще бъдем безпощадни при вземането на решения. Надяваме се в оставащите до края на първенството 4 кръга да не се налага да гледаме по стадионите някои сцени, на които станахме свидетели в последните дни", се казва в част от обръщението.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама