Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1974215 www.bgdnes.bg

Вальо Станчев: Чакаме пари от "Лудогорец", ако бием "Левски"

Изпълнителният директор на "Ботев" (Враца) Валентин Станчев категорично отхвърли обвиненията, че неговият клуб е участвал в уговорен мач срещу "Славия". Той обеща пред "България Днес", че тимът ще се хвърли за победа и срещу "Левски". Двубоят е днес от 18,00 часа във Враца.

- Г-н Станчев, защо всички се съмняват в победата ви над "Славия"?
- Ние нямаме време да се занимаваме с подобни глупости. Интересно ми е защо, като губехме наред, никой нищо не каза. А сега, когато победихме, всички видяха нещо нередно. Вижте в последните ни 7 мача колко положения създаваме. С "Миньор" имахме над 10 ситуации, с "Черноморец" - поне 15. Това, че пропускаме толкова, са си наши слабости, върху които работим.
- И все пак противникът ви не излезе с титулярите?
- Нас "Славия" не ни интересува. Ако някои ги устройва да играят с резервите, това си е техен проблем. За нас всеки мач до края е финал. Не се притесняваме от нищо, нека БФС да разследва мача, щом е толкова съмнителен.
- Има ли феърплей в шампионата?
- Феърплеят се нарушава от отборите, които имат финанси и възможности за това. Ние нито искаме да участваме в такива схеми, нито можем да си го позволим. Първата ни цел е да си построим клуба и да изчистим задълженията от старото ръководство. Не ни е фикс идея на всяка цена да сме в "А" група. Но с този отбор надиграхме напълно ЦСКА, играхме като равен с "Левски" на "Герена".
- Мнозина очакват лесен успех на "сините" в следващия кръг. Ще гарантирате ли, че няма да бъде така?
- Крайно се надявам да ги затрудним максимално и ако може, да вземем нещо от "Левски". Барометърът за играта ни ще бъде публиката.
- Приемате ли бонуси от "Лудогорец"?
- Кой разумен човек ще откаже пари за добре свършена работа! Не бих приел бонуси единствено ако са за симулативна игра. Добре дошли са пари от "Лудогорец". Но и без тях ние сме задължени да се хвърлим на "Левски" заради себе си и заради точките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама