Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1986291 www.bgdnes.bg

Гошо Гинчев: За "Левски" по-важна е титлата

Добромир ДОБРЕВ

Бившият национал на България Гошо Гинчев очаква оспорвана битка между "Левски" и "Берое". Роденият през 1969 година играч е юноша на клуба от Стара Загора, а най-силните си години прекарва на "Герена". Пред "България Днес" той не пожела да разкрие за кой от двата отбора ще стиска палци.

- Г-н Гинчев, кой от двата клуба ви е на сърце?

- Продукт съм на школата на "Берое", но пазя страхотни спомени и от "Левски". Изпитвам благодарност и към двата отбора, затова съм със смесени чувства за този финал. Ще подкрепям по-добрия.
- Трябва ли финалът да бъде в Ловеч?
- Това са клубовете с най-великите фенове в България. Сигурен съм, че трибуните в Ловеч няма да поберат всички желаещи да наблюдават финала и много хора ще останат извън стадиона. За съжаление също няма да мога да присъствам на мача.
- Кой ще победи?
- Очаквам да се получи един добър спектакъл. Двата отбора се представят убедително през пролетта. "Берое" е тимът, който е събрал най-много точки през втория дял от шампионата. Има само една загуба - от "ЛевскиУ с 0:2. Резултатите в този клуб се дължат на финансовата обезпеченост и спокойствието. Освен това футболистите имат качества, а дисциплината е на ниво. Сигурен съм, че повечето отбори от елита искат да бъдат на мястото на "Берое".
- Как виждате ситуацията в "Левски"?
- Не съм сигурен дали "Левски" има потенциал за ротация на състава, или ще пусне едни и същи титуляри в рамките на три дни. При всички случаи си мисля, че титлата е по-важна за "сините". Играчите може би ще мислят повече за двубоя с "Лудогорец" в събота.
- Какви са впечатленията ви от двамата наставници?
- За Николай Митов и Петър Хубчев мога да кажа само хубави неща и като специалисти, и като приятели. Играл съм и с двамата в състава на "Левски".
- Ще се справи ли неопитният рефер Цветан Кръстев с финала?
- Дано съдията си остане все така неизвестен и след края на мача.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама