Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1987242 www.bgdnes.bg

Без Стилиян на неговия мач

Стилиян Петров за съжаление няма да може да присъства на благотворителния мач в негова чест на 26 май на стадион "Васил Левски". Въпреки огромното желание на капитана лекарите са категорични, че пътуването ще е опасно за здравето му. Петров ще поздрави феновете и легендите на България и "Астън Вила" със специално видеообръщение, което вече е записано със съдействието на BBC. Главно действащо лице в грандиозното шоу ще е бащата на борещия се с левкемията футболист - Альоша. От БФС ще връчат на таткото на Стилиян купа, изработена специално за събитието.
На терена в чест на Петров ще излязат куп звезди начело с Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Двамата най-успели родни  футболисти в историята ще сформират мечтано нападение на България срещу легендите на "Астън Вила". Големият приятел на капитана - Мартин Петров, потвърди участието си в мача, след като получи специално разрешение да пътува от треньора си в "Еспаньол" Хавиер Агире. Националният селекционер Любослав Пенев също отново ще облече фланелката на "лъвовете" за мача. На терена ще са и по-голямата част от героите от САЩ '94, а българският отбор, естествено, ще бъде воден от Димитър Пенев.
Бащата Альоша ще връчи специална фланелка с №19 на Любослав Пенев с пожеланието България да намери новия Стилиян Петров. Поканени са и двама от най-важните треньори за Стилиян, без които той трудно щеше да постигне успехите си във футбола. Първият е Георги Василев-Гочето, който го откри и привлече в ЦСКА през 1997 г. Другият специален треньор за Стилиян е Димитър Димитров-Херо, който пръв го повика в националния отбор.    
Ветераните на "Астън Вила" ще бъдат водени от клубната легенда Брус Риък. Бившият мениджър на "Арсенал" остана в историята с привличането на Денис Бергкамп при "артилеристите" през 1995 г. На "Васил Левски" феновете ще могат да видят и бившия нападател на "Ливърпул" Стан Колимор.
Билетите за шоуто вече са в продажба на цена от 10 лева. Всички събрани пари ще отидат за деца, болни от левкемия.

Боби пропуска шоуто

Президентът на БФС Борислав Михайлов няма да успее да присъства на мача в чест на Стилиян Петров. На 26 май Боби ще е на изпълком на УЕФА след финала на Шампионската лига между "Байерн" и "Борусия". Благодарение на ангажиментите си Михайлов ще избегне среща с Христо Стоичков, който в момента е най-големият му критик. На мача най-вероятно няма да може да присъства и спортният министър Петър Стойчев, но заместникът му Йордан Йовчев ще подкрепи Стилиян от трибуните.

Маги Вълчанова води миските

Избраната за най-красива Мис България Маги Вълчанова също се включи в кампанията в подкрепа на Стилиян Петров. Талисманът на националите от европейското първенство през 2004 г. ще се опита да присъства на стадиона, въпреки че е в напреднала бременност. "Нищо чудно и аз да се появя с големия корем", заяви Маги. Със сигурност на мача ще присъства Мис Национален отбор Футбол Тереза Райкова, като на стадиона може да се появят и Мис Баскетбол Александра Богданска и Мис Волейбол Виктория Колева.
Момичетата на Маги Вълчанова от Мис Национален отбор активно се включиха в кампанията за популяризиране на мача, като лепят плакати за шоуто из цялата страна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама