Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1989840 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Берое" Петър Хубчев призна: Дългата ръка на Пенев би "Левски"

Старши треньорът на "Берое" Петър Хубчев разкри тайната на победата над "Левски" във финала на турнира за Купата на България. Старозагорци вдигнаха трофея след изпълнение на дузпи.
В рецептата за успеха се оказа забъркан и Димитър Пенев. Хубчев е взел пример от него и действията му по време на САЩ '94 при определянето на изпълнителите на 11-метровите удари.
"Не сме тренирали дузпи преди финала, момчетата сами изявиха желание - заяви щастливият треньор на "Берое". - Тук един съвсем тънък момент ми мина през акъла - когато в Америка по същия начин имаше един мач, в който победихме с дузпи (с Мексико – бел. авт.). Тогава самите футболисти просто изявиха желание, не сме определяли ние. Това също говори за една увереност и за желанието на тези момчета."
Той допълни, че силата на отбора му е в колектива.
"Ние нямаме звезди и лигльовци", категоричен беше Хубчев.
Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на "Берое" Боян Боев обеща отборът ще бъде запазен през следващия сезон.
„Благодаря на футболистите за това, което направиха, както и на Петър Хубчев и на целия треньорски щаб - обяви шефът. - Те свършиха невероятна работа. Нашата цел за следващия сезон ще бъде да запазим състава. Тези футболисти постигнаха нещо невероятно. За нас участието в Лига Европа означава много.”
Цяла Стара Загора не спа след успеха на "Берое". Хиляди привърженици отбора празнуваха на площада пред общината. Феновете в града започнаха да се събират в центъра още в 22,30 часа. Множеството търпеливо изчака до 00,40, когато се появиха главните герои от сблъсъка - футболистите и техният треньор Петър Хубчев. Преди тях на площада дойде цялото ръководство на тима начело с изпълнителния директор Боян Боев. Всички до един бяха облечени в специално изработените за финала фланелки с надпис „Купата е наша".
Футболистите донесоха със себе си и спечеления трофей. Под звуците на We Are The Champions на "Куин" играчите на Петър Хубчев качиха купата на специално изградената сцена и я показаха на привържениците. Купонът продължи с традиционния ритуал с пръскане на шампанско и илюминации. След това голяма част от играчите и феновете продължиха с празненствата до ранни зори.
"Радостта след победата беше голяма - сподели Мис Берое Жаклин Танева. - Всички бяхме в еуфория, прегръдки и целувки имаше навсякъде. Хората плачеха от радост. Когато се върнахме в нашия град, улиците бяха пълни с хора, облечени със зелени фланелки и шалчета на "Берое". Целият град е горд с отбора си."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама