Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1989852 www.bgdnes.bg

Капитанът Георги Андонов: Спечелихме рулетката

Капитанът на "Берое" Георги Андонов вкара третия гол за тима си в редовното време на мача с "Левски". В края на мача той бе сменен и пропусна изпълнението на дузпите. За Андонов спечелената купа е втора след тази през 2010 година. Тогава на финала "Берое" победи "Черноморец" (Поморие) отново след изпълнение на дузпи.

- Георги, честита купа! Какво означават две купи за три години за град като Стара Загора?
- Целият отбор сме много щастливи, както и всички в града. Това е огромно постижение в кариерата на всеки един футболист. Много хубави моменти изживяваме сега, както и през 2010 година.
- Мачът бе доста драматичен. Как успяхте да се мотивирате след изравняването на резултата в края?
- Напрежението беше голямо. Поведохме с 3:1. Бяхме с човек повече. Вместо да затворим мача да свърши така, видяхте какво се случи - 3:2, 3:3 и напрежението стана огромно. Мисля, че за българските стандарти се получи много качествен мач с голове, положения, емоции. Предполагам, че хората на стадиона и зрителите са останали доволни.
- Имаше ли отпускане, след като поведохте с 3:1?
- Не мога да кажа такова нещо. Не съм в главите на всички момчета. Стават такива работи. Отдавам го на голямото напрежение. Не всеки е играл на финал. На мен ми се случва за трети път, но повечето момчета не са взимали участие в такъв мач.
- Г-н Хубчев заяви, че в този отбор няма звезди и лигльовци, а има истински колектив.
- Колективът наистина е на много високо ниво. Всички сме здраво стъпили на земята. Помагаме си много в трудните моменти и резултатите са налице.
- Какво си казахте преди дузпите?
- Насърчавахме се един друг. Подкрепяхме се. Бяхме зад момчетата, каквото и да се случи. Дузпите са рулетка. Както ние победихме, така можеше и "Левски" да бият. Искам да благодаря на феновете ни. Дано продължават да ни подкрепят. Първият сезон беше много труден за нас. Постоянно ни критикуваха. Беше ни много тежко на футболистите, ръководството, треньорите. Когато сме заедно с тях всеки мач, и резултатите са налице. Отборът играе добре.
- През пролетта имате само една загуба от "Левски" на "Герена". На какво се дължи израстването на отбора?
- На подкрепата на феновете и на добрия колектив. Всеки се раздава докрай в мачовете и на това отдавам добрата серия.
- Тази купа ли е по-ценна за вас или тази от 2010 г.?
- И двете са ми много ценни. Не мога да направя разлика.
- Има ли премии за спечеления трофей?
- Шефовете, ако решат, че заслужаваме, ще ни дадат. 
- Предстои ви отново да участвате в евротурнирите. Докъде ще успеете да стигнете там?
- Имаме още три мача до края на първенството. Трябва да ги изиграем на ниво, както досега. За Европа има още много време. Когато наближат мачовете, ще мислим за тях.

Елица Младенова

Реклама
Реклама
Реклама