Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1996398 www.bgdnes.bg

Тодор Батков отсече: Митов остава и догодина

Николай Митов остава треньор на "Левски" и следващия сезон. Това обяви собственикът на "сините" Тодор Батков след инфарктната победа на „сините“ с 1:0 над "Лудогорец". Благодарение на успеха те излязоха начело в класирането и са много близо до спечелването на 27-ата титла в историята си.
„Николай Митов е новият-стар старши треньор в "Левски" - заяви развълнуваният Батков. - Ще му помогнем, ще му подсилим щаба, ако иска още помощници. Ще вземем 1-2 нови попълнения, не повече.“
Адвокатът добави, че е получил покана от "Газпром" за финала на Шампионската лига между "Байерн" и "Борусия" (Дортмунд) на "Уембли" на 25 май. Сега обаче е разколебан дали да отиде. Причината е, че в същия ден "Левски" играе със "Славия" и най-вероятно ще вдигне титлата.
„Невероятно съм щастлив, има справедливост - продължи босът на "сините". - Има Господ и той обича "Левски". По-сладко от това, че влизаме като шампиони в юбилейната година, няма. Остава ни един мач със "Славия", в който трябва да победим. Искам да пожелая на "Ботев" (Пд) да бие "Лудогорец“. Дадохме достоен отговор на цялата вакханалия, заговори, подпирания, неподпирания. Не могат да кажат и две думи за съдийството, както и в Ловеч. Отборът показа героизъм, мъжество, воля за победа. Ние в продължение на 72 часа изиграхме два инфарктни мача. Видяхте, че шампионите се предадоха физически накрая. Обичам "Левски", обичам и България. „Газпром“ ме покани на финала на Шампионската лига. Сега трябва да преспя, за да реша дали да отида там, или да остана тук, за да вдигнем титлата."
Батков благодари на публиката за подкрепата и не пропусна да "захапе" ЦСКА.
"Феновете са 12-и, 13-и, 15-и играч - каза той. - Без тях нямаше да се вдигнем. Надявам се отборът да е първи и да вдигнем 27-ата титла. Не говоря за ония с 31, от които 10 служебни титли."
Треньорът Николай Митов също не беше на себе си от радост. Той буквално полудя след победния гол на Станислав Ангелов. Нисичкият специалист обяви, че е забранил на жена си и баща си да гледат мача с "Лудогорец", за да не са му на карък.
„Аз съм казал на моята жена и на баща ми мачове да не гледат - заяви Митов. - Никога нищо не ми е било сервирано на тепсия. Всичко ми е с труд. Не искам трудът на моите футболисти да бъде омаловажаван. Ние през целия мач ги мачкахме. Постъпката ми, че нахлух на терена, не е добра. Съжалявам.“
Треньорът е категоричен, че няма как "Левски" да не спечели титлата.
"Няма да изпуснем питомното - каза Митов. - Има още един мач, но това е голяма крачка към титлата. Когато футболистите и нашата велика публика са заедно, ние сме непобедими. Наясно съм с нещата. Знам потенциала на отбора и как той трябва да се развива. Когато подпиша, задавайте ми много въпроси. Договорът ми е до юни."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама