Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1998222 www.bgdnes.bg

Наш шампион по мотокрос почина след жестоко падане в Румъния (видео)

22-годишният състезател по мотокрос Добромир Добрев е починал след инцидент по време на Източно-европейския шампионат по мотокрос в Румъния. Това съобщи Богдан Николов, президент на Българската федерация по мотоциклетизъм, пред Фокус.

По време на състезанието вчера Добрев е паднал в 20-тата или 21-ата минута от манша. Починал е в болница в Румъния вследствие на счупване на вратните прешлени.

Добромир Добрев е сред най-добрите български състезатели по мотокрос. През 2007 година става републикански шампион в клас МХ Джуниър 125 конски сили. Следват поредица от успешни представяния в републиканския, балканския, а през 2012 г. е сребърен медалист в източноевропейския шампионат. Добрев се състезава в класа на 450-кубиковите мотори МХ 1. Състезавал се е за клуб „Моторейсинг" - Симитли.

Връщам се от Румъния. Не мога да говоря. Душата ми трепери. Отвратен съм от Федерацията по мотокрос. Ние си плащаме по 1000 лева, за да участват децата ни в състезание. На пистата беше само прахоляк и нищо не се виждаше кой накъде се движи. Дори не можах да видя как Добромир падна от мотора, получи жестоки травми, каза през сълзи председателят на дупнишкия клуб по мотокрос Цветомир Васев вчера пред struma.bg, чийто син е на 16 години и също е участвал в това международно състезание.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама