Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1999449 www.bgdnes.bg

Бербо и Любо се скараха за №9

Алексей ГИЛТЯЙ

Националният селекционер Любослав Пенев и звездата на "Фулъм" Димитър Бербатов се скараха кой да носи фланелката с щ9 в мача за Стилиян Петров. Още миналата седмица Бербо се е обадил в БФС и категорично е заявил, че няма да отстъпи и държи да играе с любимия си номер. От своя страна Пенев също е обявил, че в никакъв случай няма да се откаже от своята фланелка щ9, с която дълги години играеше в националния. За да тушират напрежението, от БФС взеха компромисно решение. Двамата ще играят с един и същ номер и отборът на България, воден от Димитър Пенев, ще има две "деветки".
Интересът към благотворителния мач в помощ на децата, болни от левкемия, става все по-голям. На терена феновете ще могат да видят най-големите звезди в българския футбол начело с Бербатов, Стоичков и Любо Пенев. Почти цялата Пенева чета ще се събере за Стилиян, а в допълнение ще видим и легендите на "Астън Вила".
Има вероятност на трибуните да присъства съпругата на капитана Паулина и двамата им синове Кристиян и Стилиян-младши.
В неделя Петров отново преживя много емоционални моменти при сбогуването си с феновете на "Астън Вила" като футболист на отбора. След края на мача с "Уигън" Стилиян направи почетна обиколка в компанията на мениджъра Пол Ламбърт, като трудно сдържаше сълзите си. По време на мача пък феновете на "Вила" сложиха близо 3000 маски с лика на капитана.
"Беше почти сърцераздирателно, беше тежко - заяви мениджърът Ламбърт. - За да съм честен към феновете на "Уигън", те направиха голям прием на Стан, а това беше много емоционален момент. Можете да видите как се почувства той заради публиката.

Реклама
Реклама
Реклама