Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2006804 www.bgdnes.bg

"Левски" задоволи БФС със 100 бона

"Левски" се оказа един от най-големите спонсори на БФС в последните месеци. "Сините" са захранили футболната централа с над 100 000 лв. Това са глобите, които са платили от клуба за изминалия сезон заради прояви по трибуните.
Точната сума възлиза на 101 500 лв., показаха изчисленията на "България Днес". Най-голямата от тях е 37 500 лв. и е за издигане на свастики от публиката в мача с "Литекс" в Ловеч. В нея не влизат глобите на футболистите за картони, както и индивидуалните санкции към треньорите.
"За да се случва това, значи нещо в наредбите и законите не е както трябва - сподели изпълнителният директор по финансите на "Левски" Константин Баждеков. - Те не са съобразени с темперамента на публиката. Трябва да има промяна в тях. Да се разрешат пиротехническите средства, когато не застрашават здравето на зрителите. Да се регламентира къде, как и кой да вдига факлите. На много места те са част от хореографиите на агитките."
Според наредбите на БФС те са забранени и това не подлежи на обсъждане. На двубоя с "Лудогорец" публиката на "сините" използва факли и заря, която бе извън стадиона, за да надъха своите. Въпреки че нямаше нито една бомбичка, или димка, "Левски" отнесе глоба от 5000 лв.
"И като домакини, и като гости ние търпим санкции заради публиката ни - добави Баждеков. - В Ловеч, където е най-голямата ни глоба, ние нямаме участие като организация."
Според шефа на "сините" феновете реагират спонтанно, когато ги затворят в клетките на повечето стадиони.
"Когато са в клетки, като животни, това провокира разни реакции в хората", каза той.
Сумата, която "Левски" внесе в БФС за глоби, е 1/10 от издръжката на цялата детско-юношеска школа на клуба.
"За една година разходите ни за ДЮШ са 1 млн. лв. - обясни Баждеков. - В тях са включени поддръжката на терените за над 500 деца, заплатите на треньорите, общежитието и пансиона за изхранване на юношите. Имаше намерение от БФС част от глобите да бъдат пренасочвани за школите. За съжаление това не се случва."
По този начин всички пари от санкции остават в БФС. Те се използват за заплати на служителите, поддръжка и т.н.

Елица Младенова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама