Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2010899 www.bgdnes.bg

Бербатов: Семейството ми и личния живот са неприкосновени

Нападателят на Фулъм Димитър Бербатов разкри в предаването "ДикOFF" по Нова Телевизия, че се е паникьосал, когато е станал баща. В предаването бившият национал говори за приликата с актьора Анди Гарсия, за своята фондация за помощ на талантливи деца, както и за бъдещата си футболна академия.

"Семейството ми и личния живот са неприкосновени. Не искам да разкривам подробности за тях. Когато станах баща, почувствах паника. Аз, който съм едно пораснало дете, и в един момент ти се ражда дете. Мъжът не става за нищо в гледането на деца. Добре, че имаш жена, която знае какво да прави от първия момент. Играя с децата, но иначе съм голяма паника при гледането", призна Бербатов.

"Чета във вестниците информациите за интерес от други отбори. В момента е затишие. Лятото е дълго. На 32 години се чувствам добре, ще видим какво ще стане. Работя с човек, който уважавам добре, който ме уважава. Ще направя всичко за него. Чувствам се спокоен да работя с Мартин Йол. Не съм спасил сам Фулъм от изпадане. Головете ми са дело на целия отбор. Стигнах котата 90 гола. Целта ми е да вляза в Клуб 100. Остават 10 гола."

"Трябваше да се извиня на Ювентус и Фиорентина. Тогава си казах, че може да е грешка Италия - ново първенство, нов език. В Англия ме познават, знаят какво мога. Мартин Йол ми се обади. Той ме взе в Тотнъм. Там ми гласуваше огромно доверие, нещата не са се променили. Чувствам го като приятел, но не забравям, че той е треньор на отбора. Ще го следвам навсякъде, тъй като знам, че ще разчита на мен."

"Сър Алекс е невероятен мотиватор. Преди мач говори на различни теми. По някакъв начин те кара да излезеш на мача и да играеш до дупка. Все още нямам представа защо не ме взе на финала през 2011 г. Тогава бях много уверен, че мога да помогна на отбора. Но така е преценил. Сега това се случи и с Руни, който не игра срещу Реал (Мадрид). След случката от 2011 г. реших, че не мога да си тръгна без борба. Затова не поисках трансфер. Исках да се докажа. Не знам защо така се получи. Реших да остана и да се боря, но някак не се получи. А и едва ли има футболист, който иска да напусне Манчестър Юнайтед."

"За Академията - действаме по въпроса. Знанията, които имам, ще опитам да ги предам. Талантливи футболисти винаги ще имаме. Някой трябва да ги поведе и да ги съветва правилно."

"Хората, които се занимават с кино в България, трябва да ми се обадят. Имам афинитет да се занимавам с кино. Имал съм срещи, имам и контакти. Разговаряли сме, но нищо конкретно няма. Имаше предложения да се снимам", обяви Бербатов по темата за приликата си с актьора Анди Гарсия.

"Рисуването е талант, който ми е предаден по бащина линия. Не съм Пикасо или някакъв художник. Като нарисувам нещо го споделям, както е модерно да се прави."

"Когато играех в Манчестър, отидохме с целия отбор на благотворителна среща. Това се прави всяка година. Една година купих шпайковете на Юсейн Болт. Така купих и китарата на Кийт Ричардс от "Ролинг Стоунс". Може и да е истинска, може и да не е. Направихме хубаво дарение. Не помня колко платих, важно е да се помогне", обяви Бербо.

"Така правим и с моята фондация. Щастлив съм, че правим нещата, които сме си поставили за цел. Преди години помогнахме и на Григор Димитров. Той беше номиниран в раздел спорт. Мисля, тогава той беше на 16 години. Спечели наградата. През същата година беше постигнал голям успех. Нямаше начин да не спечели. Получаи някаква стипендия. Бях горд и доволен, че това момче се е кандидатирало. Григор Димитров е готино момче, ще стане още по-търсен. Радостен съм, че е минал през моята фондация. Беше ми готино, че беше номиниран и спечели," разкри Бербатов.

Накрая Бербатов прочете дълъг списък с имена на хора, които са направили добри дела в България през 2012 г. Той разкри, че именно такива хора го карат да се гордее, че е българин. Според него това са хора, които познават истинските ценности в живота.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама