Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2013998 www.bgdnes.bg

Никой не иска Божинов


Валери Божинов няма нито една оферта до този момент, призна самият нападател. Вчера Божинов замина заедно с националния отбор за азиатското турне на тима. Момчетата на Любо Пенев ще играят с Япония в четвъртък и с Казахстан на 4 юни. Валери изпрати един от най-слабите си сезони във футбола и стигна дъното - с последния си отбор "Виченца" изпадна в трета италианска дивизия. Нападателят продължава да е собственост на португалския "Спортинг", но въпреки промените в клуба грандът от Лисабон няма намерение да разчита на българина. 
"На този етап няма никакви оферти за мен - призна Божинов на летището. - Аз съм реалист и това е нормално. Все пак играх във втора дивизия, а там е трудно да бъдеш наблюдаван от големите клубове. Трябва да вкараш много голове, за да стане това. Повече не бих допуснал грешката да играя във втора дивизия. Моето желание е да играя в елита, където ми е мястото. Имам тригодишен договор със "Спортинг" и очаквам обаждане от спортния директор. Тогава ще разбера съдбата си. Аз искам да продължа с тях, но е много важно какви са техните виждания за мен."
Божинов не изключи и възможността за първи път в кариерата си да заиграе в българското първенство. Вариантите са "Левски" и ЦСКА, но до този момент от двата клуба не са се свързали с Валери и агента му. През миналото лято Божинов изяви желание да играе за ЦСКА, но трансферът пропадна след позорното отпадане на "червените" от "Мура" в Лига Европа. Валери не крие симпатиите си и към "Левски" и дори съжали "сините" за глупаво изпуснатата титла.
"Това е клуб с голямо име и големи традиции - заяви Божинов. - Много съжалявам, че не станаха шампиони пред своята публика, която бе направила страхотна атмосфера. Господин Пенев е извикал доста футболисти от българското първенство в националния. Явно тук се играе добър футбол."
Евентуален трансфер на Божинов в "Левски" или ЦСКА зависи най-вече от финансовото бъдеще на двата клуба и старта им в евротурнирите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама