Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2015967 www.bgdnes.bg

Батков пак коленичи пред Херо

Георги ИВАНОВ

Собственикът на "Левски" Тодор Батков за пореден път го удари на молби и увещания пред треньора Димитър Димитров. Херо този път не отказа на "синия" бос и трябва да даде отговор до петък.
Решението на обичания от феновете треньор зависи от това дали БФС ще даде лиценз на "Черноморец" за новото първенство и дали ще се реши проблемът с финансирането на бургазлии.
От националния фен клуб на "Левски" също изразиха позиция, че искат да видят Херо отново в любимия им отбор, и му обещаха безрезервна подкрепа.
През целия сезон Димитров бе желан да поведе "Левски", но отказваше, тъй като имаше поет ангажимент към "акулите". Сега  специалистът е сериозно разколебан най-вече заради тежката ситуация на бургаския клуб. Той не е доволен, че при отварянето на всеки трансферен прозорец се налага да се разделя с повечето си основни футболисти, за да се осигури съществуването на клуба.
"Да, обадиха ми се пак - потвърди самият Херо вчера. - Първо, в момента съм на среща и не мога да говоря, второ, няма никакво решение към момента. Аз имам морален ангажимент към "Черноморец" и към Бургас, към хората тук, а и лични причини да стоя тук. Така че няма какво да коментирам", лаконичен бе Димитров.
В същото време мажоритарният собственик на "Левски" Тодор Батков заяви, че е сигурен, че "сините" са били единственият отбор в първенството, който е играл честно. Според него основният опонент за титлата е "купил" всичките си мачове, а отборът на "Славия" е играл за 600 хиляди лева в решителния двубой за титлата. Скандалните твърдения Батков отправи в предаването "Господари на ефира", което му връчи статуетката "Златен скункс" за нелепо изпуснатото първо място.
"Ние сме единственият отбор, който игра честно цялото първенство. Затова ни обичат хората. Другите ни обвиняват, защото обикновено крадецът вика дръжте крадеца. Опонентите почти нямат мач, който да не купиха, дори на свой терен, почти няма съдия, когото не обезпечиха. Просто късмет не ни достигна и може би малко воля, а може би и липса на достатъчно качества у футболистите. "Славия" игра за 600 хиляди лева. Това не е оправдание, защото нашите играха за над милион. Господ ни покри няколко мача, но в решаващия момент се отвърна от нас. Николай Митов има моето доверие. Той беше в Испания, за да наблюдава футболисти, които искаме да вземем. Наско Сираков няма да се връща в "Левски". Не му знам религията на Георги Петков, но това ще си остане за негова сметка. В крайна сметка той пази добре. Не знам защо не пазеше така в "Левски", заяви Батков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама