Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2024994 www.bgdnes.bg

И британеца Фюри го хвана шубето, отказа да се бие с Кобрата

Британецът Тайсън Фюри окончателно отказа двубой с Кубрат Пулев и българският боксьор автоматично трябва да се превърне в претендент за световните титли в тежка категория.

Това обявиха промоутърите на Кобрата Кале и Нисе Зауерланд в техния профил в туитър.

"Тайсън Фюри се отказа от финалния елиминационен мач на Международната боксова федерация. Сега Пулев трябва да стане директен претендент срещу победителя от Кличко-Поветкин", съобщиха те.

Реклама

Днес във Виена на среща на Европейския боксов съюз трябваше да се проведе търг за двубоя Пулев - Фюри, който освен претендетски мач щеше да е и сблъсък, в който българинът да защитава европейската си титла.

Британецът и мениджърът му Мик Хенеси обаче не се появиха, с което показаха, че няма да участват в боя, уточнява Би Ти Ви.

Така Фюри се превърна във втория пореден боксьор, който отказа да излезе срещу Пулев в претендентския мач, който да излъчи кандидата на Международната боксова федерация, който да излезе в спор за титлите на Владимир Кличко. Преди него това направи и полякът Томаш Адамек.

Самият британец от доста време даваше индикации, че не иска мач с Пулев, тъй като той не бил достатъчно известен и не може да му добри финансови постъпления. Очевидно иконимическия мотив е надделял пред това да има шанс за световна титла и в крайна сметка се отказа.

Двубоят между Пулев и Фюри се очакваше през септември.

"Кубрат Пулев и Генадий Головкин са най-отбягваните мъже в бокса, бъдещи световни шампиони", добавиха от "Зауерланд".

Реклама
Реклама
Реклама