Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2050078 www.bgdnes.bg

Стоичков не бута Стратега

Димитър Пенев остава на "Българска армия" след идването на Гриша Ганчев и Христо Стоичков, научи "България Днес".
В момента Стратега се води президент на клуба. Длъжност, която му бе поверена от формално от "Титан", без Пената да има реална власт. Легендата на ЦСКА два пъти беше треньор на отбора по времето на пернишките бизнесмени. Веднъж беше сменен от племенника си Любослав Пенев и после от Стойчо Младенов. Какво ще бъде новото амплоа на Стратега, не е напълно уточнено.
Ясно е новото име на клуба - "ЦСКА 1923". Добавката на годината е заради връзката с разформирования през 1944 г. футболен тим "А.С. 23". От 2009 г. има съдебно решение, според което ЦСКА е наследник на А.С. 23.
Очаква се днес да бъдат обявени всички промени на "Българска армия". Вчера през целия ден вървяха най-различни спекулации. Говореше се, че Христо Стоичков ще получи изпълнителната и спортно-техническата власт в клуба, а старши треньор ще бъде Стойчо Младенов. Изтече информация за среща на Гриша Ганчев с привърженици на "армейците". Ловешкият бизнесмен е получил пълна подкрепа от феновете и обещал да върне блясъка на ЦСКА. Най-вероятно тази година "армейците" няма да играят в Лига Европа, въпреки че се правят опити участието им в турнира да бъде спасено.
"Литекс" отива в "Б" група и ще бъде сателит на "червените". В този отбор ще се обиграват млади футболисти.
Гриша Ганчев е решил да промени цялостно системата на работа в ЦСКА. Въвежда се казармен ред. След мач футболистите получават един ден почивка и след това отиват на лагер в Ловеч. Там ще се подготвят за следващия двубой. Среднощните запои в кръчми и дискотеки остават в миналото.
Новото ръководство ще даде възможност на всеки от футболистите да избере дали иска да играе по тези правила. Всеки, който не ги харесва, ще бъде свободен да си тръгне.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама