Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2050143 www.bgdnes.bg

Още Божков и Ганчев готвеха обединение

Илия Вълов е легендарен вратар на ЦСКА от 80-те и 90-те години.
Остава в историята на "червените" като героя от Холандия. Благодарение на неговите невероятни изяви "червените" елиминират "Рода"(Керкраде) и се класират на полуфинал за КНК. Вълов спасява четири дузпи на холандците и праща ЦСКА в двубой срещу "Барселона". В момента Вълов е треньор в родния си "Ботев"(Враца).

- Г-н Вълов, ще бъде ли положително влизането на Гриша Ганчев в ЦСКА?
- Без съмнение. Радвам се, че Ганчев ще поеме властта. Той е голям привърженик на ЦСКА и милее за отбора. Гриша Ганчев отдавна иска да стане собственик на ЦСКА. Според мен той е човекът, който може да промени ситуацията в отбора.
- Възможно ли е ЦСКА да загуби трофеите си при евентуално сливане с "Литекс"?
- Историята си е история. ЦСКА няма как да я загуби. "Червените" са институция в България. Не може историята да изчезне, каквото и да се случи.
- Правилен ли е вариантът за обединение?
- Такава възможност имаше още когато собственик на ЦСКА бе Васил Божков. Тогава Тиаго Силва и Мурад Хидиуед преминаха в ЦСКА. В крайна сметка нещата пропаднаха, явно Божков и Ганчев не се разбраха.
- Коя е най-добрата възможност за бъдещето на ЦСКА?
- Това, което направи "Ботев"(Пловдив). Да се обяви фалит и да се започне наново от най-ниското стъпало. Съмнявам се това да се случи в ЦСКА, както казах, "червените" са институция в България. Не вярвам да се стигне дотам.
- Ще се справи ли Стоичков като треньор на ЦСКА?
- Ицо е легенда на ЦСКА и винаги ще бъде идол. Сигурен съм, че ще направи най-доброто за отбора. Няма значение дали като треньор или ръководител, но Ицо ще успее!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама