Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7649603 www.bgdnes.bg

Волейболната легенда Владо Николов: Мястото ни е в осмицата

Има 4-5 по-добри отбора от нас в Европа

Волейболната легенда Владимир Николов прогнозира класиране в Топ 8 на европейското първенство. България стартира днес в 15.15 ч. с двубой срещу Гърция във Франция. Срещата ще се предава по БНТ.

"Ако трябва да сме реалисти, има 4-5 отбора, които са по-добри от нас в Европа - коментира специално за читателите на "България Днес" Владо Николов. - Мястото ни е между пето и осмо. Имаме състезатели, които могат да направят един мач. Ако това е четвъртфиналът, защо да не се окажем в медалите."

Реклама

Според бившия капитан на националния отбор Италия е фаворит в нашата предварителна група. Останалите тимове са Франция, Португалия и Румъния.

"Имаме доста тежка задача. Италианците са много добре подредени. Ако играят с всичките си звезди, имат нещо малко повече от нас - смята Николов. - Франция винаги е непредвидим тим. Това лято играха много добър волейбол без звездите, а после с топ играчите се представиха лошо на олимпийската квалификация. Ако всичко е нормално, трябва да се борим с тях за второто място. При най-лошия сценарий би трябвало да сме трети. Гърците не са опасност. Разликата в класите е голяма в наша полза. Много по-добри сме от Португалия и Румъния."

България беше на косъм от класиране за олимпиадата в Токио. Националите загубиха от Бразилия с 2:3 в решителния мач.

"Всички знаем, че Бразилия има по-класни състезатели, които играят в най-добрите отбори, а това не можем да кажем за нашите - направи анализ на паметния мач емблематичният диагонал. - Играхме страхотно. Не ни стигна капчица късмет. Контузията на Скримов изигра решаваща роля. Тошко е истински лидер. Можеше с един сервис в края на третия гейм да реши всичко в наша полза и да направим чудото. Мартин Атанасов се представи страхотно в квалификацията. Преди това в Лигата на нациите беше на приливи и отливи. Да дадем време на това младо момче, за да покаже в каква форма и състояние е."

Владо Николов допълни, че Цветан Соколов е лидерът на отбора.

"Всеки път прави разликата между победата и поражението. Убеден съм, че ще играе прекрасно", добави любимецът на феновете.

Реклама
Реклама
Реклама