Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8152711 www.bgdnes.bg

Меси скочи на Абидал

Красивата приказка на "Барса", донесла куп трофеи във витрината на клуба, върви към своя край. Отборът е раздиран от противоречия, играта не се получава, а голямата звезда Лео Меси си позволява публично да критикува спортния директор Ерик Абидал.

Абидал не е доволен от старанието на играчите, които не полагали достатъчно усилия при предишния наставник Ернесто Валверде. Специалистът наскоро бе заменен от Кике Сетиен.
"Много от играчите не бяха щастливи и не работеха достатъчно, защото имаше проблем с комуникацията вътре в отбора - заяви Абидал. -

Усетих това, казах го на ръководството и трябваше да вземем решение." Думите на спортния директор не се харесват на аржентинеца.
"Не обичам да правя подобни изказвания, но смятам, че всеки трябва да носи отговорност за действията и решенията си - написа Меси в инстаграм. - Играчите са отговорни за случващото се на терена и ние сме първите, които признаваме, когато не играем добре. Тези, които носят отговорност за посоката на развитие, също трябва да носят отговорност. Освен това смятам, че когато говориш за играчите, трябва да назовеш имена, защото така критикуваш всички, което не е справедливо."
Абидал е спортен директор от 2018, като през този период "Барса" няма много поводи за радост. Отборът в момента изостава на 3 точки от "Реал" (Мадрид) в класирането на Ла Лига.
Президентът на "Барселона" Джосеп Мария Бартомеу вчера е поискал спешна среща с Ерик Абидал. Според испанските медии бъдещето на спортния директор е под въпрос.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама