Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9130254 www.bgdnes.bg

Надъхват "Партизан" с агнета

Божинов не ме плаши, няма да пусна гол, заканва се Станислав Антонов

За голям мач се стяга скромният аматьорски отбор "Партизан" от Червен бряг. В 25-хилядния град пристига "Левски". Двата тима ще премерят сили в сряда в двубой от турнира за Купата на страната.

Всички 1500 билета ще бъдат продадени за най-епичната битка в историята на състава от Северозападната трета лига. Целият град е в еуфория от пристигането на "сините" звезди. Президентът на аматьорския клуб Ангел Стоянов дори обещава по 1 агне на всеки, който се разпише във вратата на Ники Михайлов. Вратарят Станислав Антонов пък се закани да не допусне гол в мрежата си.
"Какво има да им се плаша на нападателите на "Левски"? Това ми е работата да не допускам голове, без значение кой ще играе в противниковия отбор - дали ще е Божинов или Станислав Иванов. Ще поднесем изненада на съперника. Имаме си нещо предвид, но няма да го издавам предварително. Доста познавам в прогнозите. Казвам, че няма да допуснем гол в редовното време. Ще тренираме и дузпи", разкри пред "България Днес" Антонов.


Халфът на "Партизан" Калоян Тодоров съчетава тренировките с работата си като тракторист в село Вълчитрън. Футболистът, популярен с прозвището си Роналдо от Червен бряг, иска да качи Валери Божинов на трактора си. Други двама от отбора - Митко Красимиров и Милен Тонев, работят като зидаро-мазачи в Луковит. Признават, че това е мачът на живота им. Стратегията им е да пият до 5 часа сутринта на масата и след това излизат по-концентрирани на терена.
"Заплатата на един левскар е колкото нашия целогодишен бюджет. Можем да сменим поне за един ден местата си, за да видят каква е реалността в Северозапада", казва Митко пред Би Ти Ви. Треньорът на "Партизан" Любомир Иванов раздава призовки за съда в Плевен. Той се надява тимът му да отбележи поне два гола.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама