Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9519034 www.bgdnes.bg

Любовта изстрелва Гришо нагоре

Григор Димитров изигра блестящи мачове на "Аустрелиън Оупън" и е ясно, че това е пътят, по който трябва да върви, за да се върне отново в Топ 10.

Какво предизвика такава промяна в Григор, че той да блести на корта и да сияе извън него? Краткият отговор е любовта. Конкретният - Лолита Османова. В това са категорични хора от близкото обкръжение на Григор, за които няма съмнение, че любовната идилия с рускинята е в основата на неговия устрем на корта.

Реклама

"Той е щастлив и това се отразява на всичко, което прави - разкрива приятел на Гришо. - Ясно е, че връзката с Лолита го кара да лети на игрището. Ако продължи по този начин, сезонът му ще бъде много успешен."

За анализаторите, следящи кариерата на Димитров, не е тайна, че представянето му на корта е пряко свързано с неговия любовен живот. Когато връзката му с Мария Шарапова процъфтяваше, той жънеше победи и в тениса. Разривът между тях доведе до спад и в спортната му форма. Историята се повтори и с последното му официално гадже преди Лолита. Докато всичко между него и Никол Шерцингер вървеше добре, Григор записа престижни победи. Със залеза на любовта дойде и срив в ранглистата.

Любопитното е, че в мрачните моменти от любовния си живот Григор избираше да играе с шарени папагалски екипи, вероятно за да бъдат в контраст с настроението му. За съжаление, в повечето случаи фланелките с всички цветове на дъгата му носеха тъга на корта. Сега Димитров залага на класика и играе в бяло. По този начин успя да стигне до четвъртфинал на "Аустрелиън Оупън", без да загуби нито един сет. Повече от очевидно е, че всеки един детайл е важен при представянето на българина. В изказванията си той отдава дължимото на своята нова приятелка. В навечерието на празника Свети Валентин той бе откровен за Лолита. "Винаги има любов - започна Гришо. - Вече съм купил подарък, много съм доволен от него. Харесва ми. Всички ние сме изградени от любовта. Не можем без нея. Не мисля, че трябва да е Свети Валентин, за да направиш нещо специално за човека до теб. Хубаво е да играеш тенис на този ден, така че се надявам да имам хубав ден." За Димитров Денят на влюбените не бе просто добър, а прекрасен. Той буквално отвя съперника си на осминафинала Доминик Тийм с 3:0 сета. Класирането сред най-добрите осем на "Аустрелиън Оупън" носи още самочувствие на Гришо, а днес рано сутринта той спори с руснака Аслан Карацев за място на полуфинала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама