Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9571506 www.bgdnes.bg

Кристиано предлага нов договор на "Юве"

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо е предложил нов договор на клуба, съобщава "Тутомеркато". Настоящият контракт на 36-годишния португалския футболист изтича през лятото на 2022 г., а сам той иска от "Старата госпожа" удължаване с една година.

Роналдо е отправил предложението, за да има спокойствие в подготовката си за участие на Мондиал 2022. Световното първенство в Катар ще се проведе в необичайно време - 21 ноември - 18 декември 2022 г., а не както до момента през лятото.

Реклама

В последния си мач срещу "Специя" (3:0) снощи нападателят записа поредния си рекорд. Кристиано вкара последното попадение на "бианконерите", което бе 20-ото му за настоящия сезон. Така в дванадесет поредни сезона с "Реал" (Мадрид) и "Ювентус", той има по поне 20 гола за отбора, в който играе.

Победата срещу "Специя" дойде след активното включване едновременно на Федерико Бернардески и Алваро Мората през второто полувреме. Секунди след влизането на двамата в игра италианецът подаде на испанеца за 1:0 в 62-ата минута, в 71-вата Федерико Киеза удвои след нов пас на Бернардески. Последният отнесе доста критики за играта си този сезон, но тази вечер беше на съвсем друго ниво, и то на нетипичния за себе си пост на ляв защитник. Кристиано Роналдо записа шампионатен двубой №600 в кариерата си.

Участието си в двубоя ще помни и родният национал Андрей Гълъбинов, който изпълни дузпа в добавеното време на мача, но пропусна да я вкара.

снимка: 30-1

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама