Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13843219 www.bgdnes.bg

Момиченце моли багерист за помощ, той вади 100 трупа в Турция

Над 100 трупа на загинали след земетресението в Турция вади багерист, докато помага на момиченце да намери тялото на майка си. Часове след първия трус жителят на Кайсери Акън Бозкурт се качва на багера за да помага за разчистването на отломките и ваденето на тела. "Не използваме багери там, където подозираме, че има живи хора, така че моята работа е да намирам мъртвите. Изрових над сто тела", посочва доброволецът в тежката, но благородна задача. "Тъжно е, но в същото време се гордея, защото намирането на тялото означава, че можем да го предадем на семействата, които след това поне знаят какво се е случило с близките им и организират достойно погребение за тях", казва Бозкурт, който прекара последните две седмици спейки в своя багер.

Въпреки че смята да остане само за ден-два, където и да се появи, хората буквално го дърпат за ръкава и го молят да им помогне да изровят техните родители, деца, съпрузи. "Момиченце на около 8-9 години се качи на колелото на багера и плачейки започна да удря кабината ми. Молеше ме да й помогна да намери мама и татко. Намерихме ги след два дни, но за съжаление и двамата бяха мъртви", разакзва една от потресаващите си истории Бозкурт.

Според ислямската традиция мъртвите трябва да бъдат погребани възможно най-скоро, но хиляди тела все още лежат под развалините. Във всички гробища вече има повече нови погребани, отколкото стари, посочват турски медии.

Четете още

Летяща къща предотвратява трагедии като в Турция

Летяща къща предотвратява трагедии като в Турция

При желание може: Градът чудо Ерзин е цял след земетресението

При желание може: Градът чудо Ерзин е цял след земетресението

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама