Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13890144 www.bgdnes.bg

Оцелели от влаковата катастрофа в Гърция: Изгаряхме от огъня, който беше навсякъде (Видео)

Предимно студенти и деца са загиналите във влаковата катастрофа в Гърция

„Чухме голям трясък, бяха 10 кошмарни секунди, преобръщахме се във вагона, докато паднахме настрани и докато суматохата спря. Тогава настана паника, кабели висяха навсякъде, веднага избухна пожар, докато се преобръщахме, изгаряхме от огъня, който беше навсякъде”, това заяви оцелелият от влаковата катастрофа в Гърция, Стергиос Миненис,  пред Нова тв.

Малко преди полунощ на 28 февруари пътнически дерайлира край град Лариса след сблъсък с товарен влак. 

Реклама

„Имаше паника, за 10 - 15 секунди беше хаос, преобръщане, огън, висящи кабели, счупени прозорци, хора крещяха, хората бяха в капан, мястото, където скочихме, за да избягаме беше на 2 метра височина, а отдолу имаше счупени железни отломки, но нямахме избор”, каза още Миненис.

„Успяхме да слезем, до нас беше избухнал огън, този човек тук видя дупка, така че успяхме да излезем от мястото, където бяхме”, разказа друг оцелял.

По-голямата част от загиналите в жестоката влакова катастофа в Гърция тази нощ са студенти, има и много деца. Това каза по БНР българската журналистка Бойка Атанасова, която предава от Атина.

"Засега все още не се знае дали те са пътували организирано. В Гърция понеделник беше почивен ден и е твърде вероятно студентите да са пътували организирано - на екскурзия или на почивка. Тази информация би помогнала да се идентифицират телата, тъй като повечето от тях са обгорели напълно", каза Атанасова. 

В катастрофата по последна информация са загинали 32 човека, а над 100 са ранени. Повечето от тях са настанени вече в болница, като 20 от тях са в интензивни отделения и с опасност за живота. 

Реклама
Реклама
Реклама