Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13955147 www.bgdnes.bg

(ГАЛЕРИЯ) Вижте кои са най-опасните породи кучета в света

Американският специализиран сайт flemingattorneys.com представи класация на най-опасните породи кучета в света. В подреждането е забравена Българската овчарка, но тя тепърва се очаква да добива популярност зад Океана. Ето и класацията:

1. Американски питбул

Питбулите са причинили цели 71% от смъртните случаи при ухапвания от кучета през 2016 г.  в САЩ. Тази статистика е значителна, особено като се има предвид факта, че питбулите представляват само 6% от общата популация на кучета в САЩ. Може би най-голямата причина за насилственото поведение е целта, за която са били отглеждани. В началото те са използани за битки с други кучета, а по-късно основно за пазачи. 

Реклама

2. Ротвайлер

Ротвайлерите заемат второ място по риск от нараняване. Според Dogsbite.org ротвайлерите представляват 2 от 31 смъртни случая, свързани с кучета през 2016 г. Познати с мускулестите си тела, ротвайлерите първоначално са били отглеждани за каране на добитък. Днес те се използват от военните по целия свят и често се използват като кучета пазачи. Техният активен характер, съчетан с мускулестите им тела и защитни инстинкти, правят тези кучета предразположени към насилие, особено когато не са обучени правилно. 

3. Американски булдог

Подобно на ротвайлерите, американските булдоги са отглеждани като работни кучета. Първоначално отглеждан за ограничаване на диви свине и говеда, за защита на собствеността и убиване на вредители, американският булдог притежава много мускулесто тяло. Когато кучетата не са обучени правилно, те могат да навредят на нищо неподозиращи хора. 

4. Доберман 

Още една опасна порода кучета. Известни със своите заострени уши и стройни тела, доберман пинчерите са били отглеждани специално, за да служат като кучета пазачи. Поради своята защитна природа и склонност да пазят това, което смятат за свое, доберманите могат да проявят много агресивни тенденции, ако не бъдат обучени правилно. 

5. Арктическо вълчо куче

Вълчите кучета не са толкова разпространени в южната част на Съединените щати, но са известни със своето непостоянно и опасно поведение. Тези кучета са хибрид между вълци и домашни породи кучета. Поради тясната им връзка с диви, неопитомени животни, те могат да проявят агресивно поведение, подобно на дивите си родители. 

Реклама

Четете още

Садист отряза ушите на куче

Садист отряза ушите на куче

Ловците на война с чакалите

Ловците на война с чакалите

Валерия от "Ергенът" построи приют за бездомни животни

Валерия от "Ергенът" построи приют за бездомни животни

Пуснаха душманина на кучето Мечо! Обвиненият за издевателства Захари Шулев е на свобода

Пуснаха душманина на кучето Мечо! Обвиненият за издевателства Захари Шулев е на свобода

Реклама
Реклама
Реклама