Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14006415 www.bgdnes.bg

Тръмп платил над 100 бона на порнозвезда

Порноактрисата Сторми Даниълс се срещна вчера с прокурори, които разследват случая с парите, платени ѝ от името на бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес и БТА, като се позова на адвоката ѝ.

Новината стана известна в момент, когато Майкъл Коен, бившият адвокат на Тръмп, който е организирал плащането, даваше втори ден показания пред съдебен състав в Ню Йорк, който разследва случая.

Реклама

Плащането в размер на 130 000 долара е извършено през 2016 г., когато първата президентска кампания на Тръмп е била в последните си седмици, а Даниълс е водела преговори да се появи по телевизията, за да разкаже за предполагаем сексуален контакт с него, осъществен десет години по-рано. Коен ѝ е платил пари, за да мълчи и е уредил плащане на друга жена - по указание на Тръмп, казва той.

Даниълс се срещна и отговори на въпросите на прокурорите от Манхатън и е готова да бъде свидетел, съобщи в Туитър нейният адвокат Кларк Брустър. Актрисата от филмите за възрастни му благодари в Туитър за това, че "ми помага в нашата продължаваща борба за истина и справедливост".

Коен заяви снощи след даването на показания, че ще продължи да предоставя на разследващите "всякаква информация и всякакво съдействие, от което те се нуждаят". Отчужден от Тръмп, Коен заяви, че не търси отмъщение или реванш. "Не става въпрос за него. Става дума за търсене на отговорност, за истината пред властта и за всичко останало между тях", каза Коен.

Даниълс заяви, че през 2006 г. е имала сексуален контакт с Тръмп, който не е искала, но не е отказала. Тръмп твърди, че това никога не се е случвало.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама