Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14047322 www.bgdnes.bg

Сексскандали тресат Белия дом

Баджанащина и фелацио в Овалния кабинет

Не е само Тръмп! 

Братята Кенеди си делят Мерилин Монро, Клинтън си пада по стажантки, а Рузвелт - по секретарки

Страсти и скандали тресат Белия дом далеч преди сосните признания на Сторми Даниълс, че е спала с Доналд Тръмп и е мълчала срещу заплащане.

Реклама

Както писа "България Днес" в броя си от 20 март, експрезидентът е подсъдим, че е платил подкуп на порнозвездата Даниълс от фонда за кандидатпрезидентската си кампания. На 21 март пред съда в Манхатан вече има барикади, които са издигнати от поддръжници на Тръмп. Полицейското присъствие е подсилено заради опасения, че ще избухнат размирици, ако Темида издаде заповед за арест на бившия стопанин на Белия дом. Аферата е информационен повод в медиите да бъдат припомнени други подобни сексзабежки на държавните глави в САЩ. До началото на XX век подобни случаи не са известни най-вече заради консервативността на обществото и възможно - заради спазването на високо ниво на дискретност. След това изневерите на президентите нарастват ударно.

Първият сериозно заподозрян в слагане на рога на жена си е Франклин Д. Рузвелт, лидер на САЩ от 1933 до 1945 г. Той си хваща за любовница секретарката на своята жена Елеонор - Луси Мърсър. Според в. "Таймс" аферата им е започнала в годините около Първата световна война и не е известно дали връзката с Мърсър е продължила в годините на президентстването му.

Дуайт Айзенхауер (1953-1961 г.) е имал креватна авантюра със своя подчинена, но преди да започне мандата си - по време на Втората световна война.

Така стигаме до Джон Кенеди, при когото списъкът с любовници е дълъг и предълъг. От ученички, студентки и секретарки та чак до Мерилин Монро. За няколко секретарки от Белия дом се носят слухове, че си лягат с държавния глава. Джаки Кенеди не дава, или се прави, че не дава ухо и око на слуховете. По време на мандата си като първа дама в интервю за френски репортер тя казва "това е една от дамите, които май спят със съпруга ми", развеждайки го из резиденцията.

За връзката на Кенеди с Мерилин Монро се носят легенди. Кинолегендата уж е била сериозно влюбена в него, а той е преспал с нея по модела "чук и чао". Според други слухове за сметка на красотата си Монро не е притежавала никакви сексуални умения и е била пълно дърво в леглото, което е накарало президента да изстине към нея. Във всеки случай именно в този период кариерата на Мерилин тръгва надолу и тя започва да прилага прочутата си диета - алкохол с хапчета. На всичкото отгоре Мерилин си омесва капата и с брата на Джон - Робърт. Отново със същата успеваемост.

Реклама

Джордж Буш-старши не остава по-назад от предшествениците си. Той едва не докарва половинката си Барбара Буш до самоубийство. Далеч преди да встъпи в длъжност (1988 г.) - през 70-те, той върти паралелна любов с помощничката си Дженифър Фицджералд. В официалната биография на Барбара Буш, починала през 2018 г., пише, че когато е разбрала, бъдещата първа дама е била налегната от сериозна депресия. Суицидните мисли не са напускали мозъка й за продължителен период, но за разлика от Мерилин Монро, тя не е осъществила идеите си.

И за десерт - "най-скъпата свирка в историята", или иначе казано връзката на Бил Клинтън с Моника Люински. Младата стажантка в Белия дом Люински твърди, че между 1995 и 1997 г. е била системно принуждавана от президента да му прави фелацио в Овалния кабинет.

Следва шумен съдебен процес, тъй като изневярата е придружена от сексуално насилие. През 1998 г. Клинтън се признава за виновен. Адвокатските му права са отнети, а джобът му олеква с 90 хиляди долара глоба. Впоследствие Клинтън е оправдан на по-висока инстанция.

Реакцията на първите дами 

Джаки Кенеди не е единствената, която дори и да знае нещо за забежките на мъжа си, търпи. След покушението срещу Джон тя хваща живота си в ръце и се омъжва за гръцкия корабен магнат и мултимилиардер Аристотел Онасис. В резултат губи вдовишката си издръжка от рода Кенеди, но за нея това са пари за семки.

Хилъри Клинтън и Мелания Тръмп също не се развеждат със своите съпрузи, а се държат на сексуална висота. След изтичането на втория мандат на Клинтън през 2000 г. Хилъри и Бил продължават да живеят заедно. Когато разбира за аферата на Доналд Тръмп със Сторми Даниълс, Мелания за известно време изчезва от публичното пространство. Това поражда слухове, че е напуснала Белия дом и мъжа си. Клюката се оказва невярна - скоро първата дама посреща заедно с Тръмп освободени от севернокорейски плен американци.

Реклама
Реклама
Реклама