Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14179383 www.bgdnes.bg

От село до Москва през клозета... Влогър осквернява икона с урина

Стасик Къдравия го дава ербап, вкарват го в затвора, той не ще

Провинциален руски гей и блогър опикава икона, докато чете молитва и затова отива на топло в килия.
Стасик Къдравия (Станислав Базаров) е обвинен по два члена от руския наказателен кодекс - за нарушение на правото на вероизповедание и свобода на съвестта, както и за оскърбяване на чувствата на вярващите.

Първият предизвиква смях предвид положението с правата на човека в Русия, а за втория има опасения, че може да се използва за репресии срещу инакомислещи. Самият Станислав е заподозрян и в още две противозаконни според местните норми деяния – гей пропаганда и изготвяне на порнографски материали. Въпреки строгите мерки срещу публичните прояви на хомосексуализъм Къдравия си е жив травестит и се показва така във влога си в мрежата.

Реклама

Той е роден в дълбокопровинциалния град Старий Оскол, Южна Русия. След като навършва пълнолетие, като много младежи и Базаров иска да попадне в Москва, но там е скъпо. Затова се заселва в евтиното и сивичко предградие Зеленоград, на около 40 км от центъра на руската столица. От квартирата си в панелен блок той редовно пуска провокативни видеа, заради което е обект на няколко разследвания, все свързани с нарушаване на обществените норми на поведение.

Клипът, на който Станислав опикава иконата и се моли, прелива чашата. Младежът е арестуван и се оказва, че далеч не е толкова смел. В съда той реве и се тръшка, че "не знае защо го е направил". Мярката му за неотклонение е два месеца в следствен арест, докато случаят му се изясни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама