Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14330377 www.bgdnes.bg

Гаф след гаф след гаф! Старият Мърдок се дъни мощно

На медиен магнат №1 не му върви

92-годишният мегабогаташ зарязва съпруги, разваля годежи, дебне служители, плаща милиард глоби

Море от глоби, семейни драми и старчески проблеми залива медиен магнат №1 в света Рупърт Мърдок на 92-годишна възраст.
Топбогаташът е в светлините на прожекторите от лятото на миналата година, когато реши да се разведе с четвъртата си съпруга Джери Хол. Дядо Рупърт взима решението, когато е на 91, и поведението му повдига съмнения дали е адекватен. Светски хроникьори зад океана твърдят, че Мърдок е информирал Хол, че иска да се разделят с имейл от петнайсетина думи. Пестеливото писмо гласи следното:
"Джери, за съжаление реших да сложа край на брака ни. Определено сме имали и хубави моменти заедно. Адвокатите ми ще се свържат с твоите незабавно".
Краткото и ясно послание не предизвиква шумен бракоразводен процес - през август 2022 г. Рупърт Мърдок и Джери Хол постигат споразумение за раздяла по взаимно съгласие. За 66-годишната му половинка не е ясно, но престаряващият магнат не страда дълго. През март тази година, австралийският бизнесмен, вече на 92, предлага брак на новата си изгора Ан Лесли Смит. Три седмици по-късно, на 5 април, дядото вече разваля годежа. Близки до него лица твърдят, че годежът е "денонсиран" заради евангелистките (консервативни и крайни) възгледи на 66-годишната Ан. Фундаментализмът й го накарал да се почувства неудобно.

Реклама


Миналата седмица на главата на стареца се стоварва още една беля. Неговата телевизия "Фокс нюз", базирана в САЩ, ще трябва да плати близо милиард в зелено обезщетение на производител на машини. Консервативният канал систематично разпространява информация, че компанията "Доминиън" е манипулирала автоматите за гласуване на президентските избори в Америка през 2020 г. Благодарение на тези измами Байдън откраднал победата на Тръмп. "Фокснюз" се съгласява доброволно да даде $787.5 милиона компенсация на "Доминиън", за да не бъде осъдена на още по-крупна компенсация.

Служители шпионират китайката Денг

Покрай развода, годежа и новата разлъка на повърхността в общественото пространство излизат и пикантерии за бившата жена на Мърдок Уенди Денг. Почти 40-години по-младата от магната булка се разделя с него през 2013.

Причината съвсем не е безобидна. Изпитващ съмнения, че младата Уенди шава, Мърдок плаща на служители да я шпионират. Подозренията му са потвърдени - дядото явно не задоволява сексуално Денг и тя му слага рога. Въпреки провиненията израсналата в беднотия в Китай Денг получава няколко луксозни апартамента в Манхатън.

Четете още

Жената на Алвеш отлага развода

Жената на Алвеш отлага развода

И вторият брак на Рийс Уидърспун се разпада

И вторият брак на Рийс Уидърспун се разпада

Развод за бившата на Ван дер Ваарт

Развод за бившата на Ван дер Ваарт

Тейлър Суифт и Джо Алуин се сгодиха след петгодишна връзка
Тейлър Суифт и Джо Алуин се сгодиха след петгодишна връзка

Тейлър Суифт и Джо Алуин се сгодиха след петгодишна връзка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама