Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/16850750 www.bgdnes.bg

Украински дрон прелетя над двореца на Путин

Атаката на украински дронове в нощта на 18 януари срещу петролно депо в Ленинградска област на Руската федерация е спецоперация на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна, съобщава "Украинская правда".

По време на операцията един от дроновете прелетял над Валдай, където се намира дворецът - резиденция на Путин, както и личните имоти на олигарсите Аркадий и Борис Ротенберг и на бившия председател на борда на директорите на банка "Русия" Юрий Ковалчук.

Реклама

"Отсега нататък военните обекти в Санкт Петербург и Ленинградска област са в обсега на украинските сили", заявява източникът от украинските специални служби пред изданието.

Твърди се, че отломки от дроновете-камикадзе са паднали в откритата зона на една от елеваторните площадки на пристанището, разположена между резервоарите за мазут. Това е предизвикало взрив и последвал пожар, чиято площ е около 130 кв.м.

Петролният терминал в Санкт Петербург е най-голямото руско съоръжение за претоварване на петролни продукти в Балтийския регион.

Според информационния канал Shot дронът, който е превозвал около 3 кг експлозив, е бил свален в близост до целта. Останките на "безпилотния летателен апарат" са били открити на територията на петербургския нефтен терминал АД, както и във Финския залив. . 

Четете още

Обявиха Путин за мъртъв, Москва отрича

Обявиха Путин за мъртъв, Москва отрича

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама