Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/16963287 www.bgdnes.bg

Продават имение на Берлускони за половин милиард

Разпродажба на имотите на Силвио Берлускони правят петте му деца, съобщава "Кориере де ла сера", цитирана от "24 часа". Имението на медийния магнат в Сардиния е един от най-апетитните имоти и със сигурност имотът с най-бомбастична цена, като се оценява на 500 милиона долара. Брокери обаче твърдят, че едва ли може да бъде продаден за повече от 300 милиона.

Барбара Берлускони, голямата дъщеря на покойния милиардер от втория му брак, била кандидатка да купи "Вила Макерио" в Брианца, където живеела майка й Вероника. Марина, голямата дъщеря от първия брак, пък искала да купи вилата в Леза, на езерото Маджоре, известна като "Вила Кампари". Друг имот – "Вила Джернето", била поверена за продажба на аукционната къща "Сотбис".

Реклама

Според в."Файненшъл таймс" диамантът в короната от имения – "Вила Чертоза" в Сардиния, се предлагала за 500 млн. евро. По всяка вероятност обаче по-реалната цена клони към 300 млн. Търсенето на купувач ще стане по много дискретен начин. Купеното през 70-те години на миналия век имение в Порто Ротондо беше изцяло реновирано и разширено от бившия премиер. В него той приемаше много от държавните глави и премиери - от Джордж Буш до Владимир Путин.

Според експертите би било много трудно "Вила Чертоза" да се подели между петте деца, въпреки че разполага с 68 стаи, 174 паркоместа, театър,фитнес салон, зеленчукова градина, парк от 580 хил. кв. метра. През 2009 г. се заговори за щедра оферта за имението за 450 млн. долара от ОАЕ, година по-късно пък от Испания дошло предложение за 400 млн.долара, но в крайна сметка Берлускони не продаде имота си.

Четете още

Дарина Павлова на погребението на Берлускони

Дарина Павлова на погребението на Берлускони

Как Берлускони прецака Стоичков

Как Берлускони прецака Стоичков

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама