Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/16990955 www.bgdnes.bg

Баба нЕма зАби! Чене на 200 години запушва клозет (ОБНОВЕНА)

Викторианска челюст на 2 века в клозета намира шаштисан водопроводчик.

Това съобщи "България Днес" на 5 февруари.
Втрещеният 36-годишниен Джонатан Бетс има дългогодишен стаж в ремонтите, но скорошен проблем в провинциална английска къща му изправя косите. Въпросната вила е построена през Викторианската епоха, когато през XVIII век Обединеното кралство е управлявано от кралица Виктория, пише списание "Ледбайбъл". Тоалетната и банята се наводняват с фекалии, тъй като вековната канализация днес колабира. Собствениците се свързват с водопроводчика Джонатан и заминават на почивка, докато трае неприятната смърдяща подмяна на тръбите.
"Още при първия оглед видях, че всичко е гнилоч. Старите тръби се сучеха като вестник. Предупредих, че ще трябва на практика да изкопая нова канализация" - обяснява майсторът. Той премахва задръстените с нечистотии тръби, но под една от тях намира чене.
"Първо реших, че някоя баба си е изпуснала изкуствените зъби в тоалетната. През XIX век те са били значително по-ценни от сега. Веднъж загубиш ли ги - най-вероятно оставаш фъфлещ до края на живота си" - разказва за впечатленията си Джонатан. Но в следващия момент осъзнава, че държи в ръка не изкуствените зъби на провинциална бабичка, а истинска човешка челюст. Тя прилича на фосил и неясно как се е озовала там.
"Явно под клозета е имало гроб. Освен зъбите има още над 20 кокала" - разсъждава водопроводчикът.

За съжаление е изминало твърде много време, за да бъде възбудено разследване по случая. Възможно е някой викторианец да е убил бабата и да я е заровил в градината. По-малко криминалният вариант е просто къщата да е построена върху стар гроб. Във всеки случай Джонатан Бенс съветва собствениците да продадат имота. Според него там витаят призраци.

Четете още

Ново безумие – тийнове ядат пържени клечки за зъби

Ново безумие – тийнове ядат пържени клечки за зъби

Мавродиев: Още ме боли след операцията, но стискам зъби

Мавродиев: Още ме боли след операцията, но стискам зъби

ДОКТОРЕ, БОЛИ! Анита Мейзер пак пред умирачка

ДОКТОРЕ, БОЛИ! Анита Мейзер пак пред умирачка

Юри Ступел си извади зъбите

Юри Ступел си извади зъбите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама