Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17037979 www.bgdnes.bg

Джо Байдън изригна: "Паметта ми е наред!" и пак сбърка

Все по-забележимите си проблеми с паметта опитва да замазва американският президент Джо Байдън, като този път явно изригва, че всичко му е наред: "По дяволите, знам какво правя. Паметта ми е наред!", избухва 81-годишният държавен глава. Съвсем малко след това обаче прави поредния си гаф, обявявайки египетския лидер за президент на Мексико, пише "24 часа".

Яростното изказване на Байдън бе провокирано след като бе публикуван докладът за работата му с класифицирани документи от Министерството на правосъдието. В него се отбелязва, че той няма да бъде обвинен за съхраняване на секретни документи в гаража. Но също така в него се отбелязва, че причината ще е, че журито вероятно ще излезе със заключение, че Байдън е "добронамерен, възрастен мъж с лоша памет" и с "намалени способности".

Реклама

Това така вбеси американският президент, че той организира пресконференция и обяви: „Знам какво, по дяволите, правя! Паметта ми не се е влошила. Паметта ми е наред. Вижте какво направих, откакто станах президент. Никой не си мислеше, че мога да премина някое от нещата, които ми преминаха. Как се случи това? Предполагам, че просто съм забравил какво става..."

Един от аргументите в доклада е, че не помнел кога синът му Бо е починал. 

На брифинга Байдън обясни, че когато го попитали затова, той така се ядосал, че не отговорил, защото това не било работа на службите. 

„Не съм споделял секретна информация! Не съм!'

След което Байдън сменил темата, за да коментира  хуманитарната криза в Газа, обявявайки, че египетският лидер Абдел Фатах Ел-Сиси е президент на Мексико: „Мисля, че както знаете първоначално, президентът на Мексико, Ел-Сиси, не искаше да отвори вратата към навлизане на хуманитарни материали. Говорих с него. Убедих го да отвори портата."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама