Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17212959 www.bgdnes.bg

Байдън нарече Путин "луд кучи син"

Американският президент Джо Байдън е нарекъл руския държавен глава Владимир Путин „луд кучи син" (в оригинал "crazy SOB", абревиатурата, използвана от Байдън "son of a bitch"), по време на прием в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, предаде Ройтерс.

"Имаме един луд човек, който е Путин. И винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но екзистенциалната заплаха за човечеството е климатът", заяви държавният глава на САЩ пред събралите се на събиитето за набиране на средства.

Реклама

Байдън разкритикува и коментарите на бившия US-президент Доналд Тръмп, който сравни своите правни проблеми със смъртта на руския опозиционен лидер и критик на Кремъл Алексей Навални.

Американският президент перифразира коментарите на предшественика си, преди да каже на присъстващите, че "ако е бил застанал тук преди 10-15 години и казал всичко това, всички са щели да мислят, че трябва да бъде съден".

"Той се сравнява с Навални и казва, че тъй като страната ни се е превърнала в комунистическа, той е бил преследван, както е бил преследван и Навални. Откъде, по дяволите, идва това?", казал Байдън, според репортери в залата. "Това е смайващо", допълнил Джо Байдън.

Четете още

Предлагат на Доналд Тръмп убежище в Русия

Предлагат на Доналд Тръмп убежище в Русия

Джо Байдън опериран от рак

Джо Байдън опериран от рак

Байдън със звезда на "Алеята на смелостта" в Киев

Байдън със звезда на "Алеята на смелостта" в Киев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама