Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17371759 www.bgdnes.bg

САЩ ще принуждава Китай да продаде Тикток

Проект, с който да извият ръцете на китайската компания собственик на социалната мрежа Тикток, гласуват днес в САЩ. Целта е социалката да смени собствеността си до 6 месеца или в противен случай достъпът му в Щатите ще бъде забранен, пише "24 часа". 

В САЩ ще гласуват днес законопроект, с който искат да принудят китайската компания-собственик да продаде Тикток до 6 месеца. В противен случай достъпът му в Щатите ще бъде забранен. Приложението се ползва от 170 милиона американци. Този ход дойде на фона на нарастващото безпокойство на Вашингтон да не попаднат личните данни на американците в ръцете на Китай.

Реклама

Гласуването в Камарата на представителите в американския Конгрес ще бъде по ускорената процедура, която изисква мнозинство от 2/3.

Текстът вече мина в комисията с пълно мнозинство - там бяха изслушани при закрити врата представители на ФБР и на разузнаването. По-късно пред журналисти лидерът на мнозинството в Камарата на представителите заяви, че депутатите са били запознати с начините, по които Китайската комунистическа партия може да застраши американските ползватели.

Главният изпълнителен директор на "ТикТок" Шоу Чу коментира по-рано, че евентуална продажбата няма да реши опасенията относно данните на американските потребители. Според него, гласуването е предрешено и ще доведе до забрана на "ТикТок", с което 170 милиона американци ще загубят конституционното си право на свободно изразяване, а малки компании няма да могат да популяризират бизнеса си, пише БНР.

Преди дни пък президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще подпише предложеното законодателство за забрана на социалната мрежа "ТикТок", ако Конгресът го приеме. 

Четете още

Проблем! Дефицит на сутиени за надарени женици

Проблем! Дефицит на сутиени за надарени женици

Ново безумие – тийнове ядат пържени клечки за зъби

Ново безумие – тийнове ядат пържени клечки за зъби

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама