Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17416307 www.bgdnes.bg

Нещастници вдигат тост за Деня на самотника

В Южна Корея страдащите от несподелена любов имат "професионални" тържества

Ден на самотника и неудачника празнуват южнокорейци, които се смятат за такива.

В източноазиатската страна на 14 април ще отбележат въпросния празник на нещастниците, пише изданието "Фактрум". Практиката е нова и се лансира като алтернатива на 14 февруари, световния ден на влюбените двойки.

По цял свят и особено в забързаната Азия много млади хора - предимно мъже, не могат да си намерят половинки, имат трудности в общуването и нерядко се залюбват с гумени кукли от сексшопа. Вместо да водят борба за промяна, засегнатите от това явление решават да го "честват". Самотниците, без да искат, сформират собствена субкултура.

Реклама

14 април се празнува от десетки хиляди южнокорейци. Те определят себе си като "черните ергени и девойки". Черното е цвят на тъгата, използван в противовес на розовото, с което е покрита всяка свободна повърхност на Св. Валентин.

Заради предполагаемото си нещастие празнуващите на 14 април се обличат като вдовици - с изцяло черни дрехи, черни обувки и черни забрадки. Новият празник има и специално меню - ястия в черен цвят. Те включват прости спагети с черни гъби и по-засуканият черен ориз с трюфели. Последният оцветява в катранено и водата, в която се вари. Яде се и супа мисо с хранителна боя. Празникът завършва в подземни музикални клубове с дед метъл и корейски поп.

Първият стил изцяло подхожда на "траурното" движение и е издигнат от тях в култ. Жертвите на несподелена любов успяват поне за ден да разпуснат и да изгонят тревожните мисли. Нещастието им се завръща на 15 април сутринта в комбинация с махмурлук.

Четете още

Зрението на Сашка Васева се подобрява

Зрението на Сашка Васева се подобрява

Луна се стяга ЗА НОВИ избори

Луна се стяга ЗА НОВИ избори

Любовта нахлу в Армията

Любовта нахлу в Армията

ИЗНЕНАДА! Щерката на Наско Сираков и Илиана Раева - Славея, се сгоди

ИЗНЕНАДА! Щерката на Наско Сираков и Илиана Раева - Славея, се сгоди

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама