Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17444131 www.bgdnes.bg

Панделата го зове! След групово изнасилване Робиньо влиза за 9 години в бразилски затвор

Бившата звезда на "Милан" признат за виновен в групово изнасилване на албанка

Цели 9 години ще търка наровете в килията бившата футболна звезда Робиньо. Властите в родината му Бразилия потвърдиха присъдата, която му бе наложена в Италия, докато той риташе за "Милан". Наказанието бе разгледано от местния Върховен съд. Мнозинството от съдиите бяха категорични, че присъдата от Европа остава валидна. Тя датира от 2017 г., когато Робиньо и петима негови сънародници бяха обвинени в групово изнасилване.

Реклама

40-годишният футболист се надяваше да отърве кожата, тъй като напусна Италия и живее в родината си. Той никога не се е признавал за виновен и отхвърля категорично обвиненията. Сгащват го обаче телефонни разговори между него и останалите лица, за които се твърди, че са участвали в блудствената оргия. Именно оттам лъсват и подробности за грозната случка, които бяха използвани като ключово доказателство в делото. 

"Играх 4 години в Италия и се уморих да виждам расистки истории. За съжаление това продължава и днес, десет години по-късно. Същите хора, които нищо не предприемат срещу расизма, са тези, които ме осъдиха. С доказателствата, които имам, не трябваше изобщо да ме осъдят", категоричен е самият Робиньо. Той все пак признава, че е имал отношения с жертвата.

"Имахме несериозна връзка. Целунахме се няколко пъти. Когато видях, че тя иска да продължи и с другите присъстващи, аз просто се оттеглих. Не съм такова чудовище, каквото ме изкараха в Италия", заяви бившият футболист. 

Бразилия няма практика да екстрадира своите граждани и поради тази причина той ще излежи присъдата в родината си. Робиньо има 100 мача и 28 гола за националния тим на Бразилия. Игра още в грандове като "Реал" (Мадрид) и "Манчестър Сити". Женен е от 2009 година и със съпругата си Вивиан Гулиелмети имат две деца

Четете още

Жената на Алвеш отлага развода

Жената на Алвеш отлага развода

Футболни звезди стават изнасилвачи

Футболни звезди стават изнасилвачи

Изнасилената от Робиньо проговори

Изнасилената от Робиньо проговори

Интерпол преследва Робиньо
Интерпол преследва Робиньо

Интерпол преследва Робиньо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама