Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17558978 www.bgdnes.bg

Новата плячка на Мъск: Индия

Индия е новата мишена за разпространяването на империята на Илън Мъск. Неговата компания за електрически коли, "Тесла", ще изпрати екип от САЩ в Индия, за да строят огромен завод за автомобили. Това са посочили пред в. "Файненшъл таймс" двама запознати с плановете на американския предприемач Илон Мъск източници, които са уточнили, че стойността на новите производствени съоръжения в Индия ще достигне 2-3 милиарда долара.

Стъпката към производството на превозни средства в Индия идва, след като миналия месец властите в Делхи намалиха тарифите за по-скъпи, вносни електромобили за компаниите, които в рамките на три години се ангажират да ги произвеждат в страната.

Реклама

Намаляването на митата беше отстъпка, за която "Тесла" настояваше като предварително условие за инвестицията си в Индия.

Източниците са обяснили пред "Файненшъл таймс", че "Тесла" ще изпрати екип от САЩ в Индия до края на април, за да проучи евентуални места за завода, като се фокусира върху щати със съществуваща автомобилна промишленост, включително западните щати Махаращра и Гуджарат и южният Тамил Наду.

"Тесла" може също да проучва потенциални обекти около столицата Делхи, е казал още единият от източниците.

Компанията обмисля сглобяването на по-малка кола в новата фабрика, а цената й ще бъде под 30 000 долара.

Потвърждаването на инвестицията на американският производител в страната би било сериозен тласък за правителството на премиера Нарендра Моди преди парламентарните избори, започващи на 19 април.

Моди поиска от главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск да инвестира в Индия по време на срещата им в САЩ миналата година. Тогава Мъск заяви, че компанията му ще "бъде в Индия възможно най-скоро".

Четете още

Тейлър Суифт се нареди до Безос и Мъск, вече е милиардерка

Тейлър Суифт се нареди до Безос и Мъск, вече е милиардерка

Чипираният от Мъск играе шах по телепатия

Чипираният от Мъск играе шах по телепатия

Реклама
Реклама
Реклама