Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17776206 www.bgdnes.bg

(Видео) Дрон сервира бира, не иска бакшиш

Дронът е най-добрият приятел на пияча. Или поне това е така в американска пивоварна в американския щат Минесота, където летящата машинка доставя халби с бира и мезета на клиентите и не иска бакшиш!

Кръчмата в покрайнините на Минеаполис експериментира, като замества част от сервитьорите с дрон, разнасящ поръчките. Хвърчащият робот взема готовата поръчка от служител зад бара, който натоварва пълна чаша или чиния върху летящия сервитьор. След това дронът хвръква към клиентите, които сами трябва да си разтоварят поръчката от "гърба" на обслужващия робот. Всичко се случва, докато дронът е във въздуха. Не става ясно дали машинката сама изчислява трасето до масата, или има оператор, който я "шофира" до там, но преживяването със сигурност е интересно за посетителите, които видимо се забавляват.

Дронът сервитьор може да носи до 2 кг товар, като отгоре му има място само за една халба или чиния, така че за по-големи поръчки клиентите ще трябва да почакат повече време. Но забавлението, което получават, компенсира чакането.

Четете още

Лекарства летят за село с дронове

Лекарства летят за село с дронове

Панделиева пуска дрон в Алпите

Панделиева пуска дрон в Алпите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама