Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18001366 www.bgdnes.bg

Превърнаха отпадни води в бира

Германци направиха бира с отпадни води! Течността преминава през четири етапа на пречистване. Напитката все още не е достъпна на пазара. Тя е съвместна разработка на катедрата по пивоварство в Техническия университет в Мюнхен и катедрата по инженерство на градски водни системи в град Вайсенбург.

Основната цел на иновативния продукт е да демонстрира възможностите на модерното пречистване на вода и начините тя да се използва устойчиво. Това е и един от начините за борба с изменението на климата.

Реклама

А първите, които се осмелиха да опитат пивото, останаха доволни.

"Вкусна е. Не можете и да си помислите, че това е отпадна вода. Наистина е добра. Мека е и има страхотен вкус", каза Надин Крогул, посетителка, цитира Нова ТВ.

"Ние наистина направихме много интензивно пречистване. Това прави водата по-чиста, отколкото всъщност го изисква законът за качеството на питейната вода. Това включва дори частична деминерализация. Дори в пивоварната частично са втвърдили водата след това, за да могат да направят по-добра бира от нея", обясни един от създателите на нестандартното пиво - Уве Хюбнер.

Четете още

(Видео) Дрон сервира бира, не иска бакшиш

(Видео) Дрон сервира бира, не иска бакшиш

Мара Отварачката ОТВАРЯ бири без отварачка

Мара Отварачката ОТВАРЯ бири без отварачка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама