Реклама
https://www.bgdnes.bg/video/article/8171438 www.bgdnes.bg

Пияни ВИП-ове с тъпо хоби: Карат кола (ВИДЕО)

Най-известната снимка на Явор Бахаров е дело на топпапараците на "България Днес". Виждали сте я навсякъде - във вестници, сайтове, телевизии. На снимката (която е отпреди 10 години) Явор Бахаров показва среден пръст.

Явор Бахаров показва среден пръст на бъдещото си "аз". Защото какво друго освен среден пръст заслужава звездата за всичките си изцепки? Предстои да разберем дали и прокуратурата ще му покаже среден пръст, след като отново го хванаха да шофира пиян. А "средният пръст" на прокуратурата хич не е лек.
Но да видим и други примери за звезди и звездички, хванати по терлици и "по шише" зад волана.
Най-известният случай е и най-трагичният. Максим Стависки, световен шампион по фигурно пързаляне и лице на кампанията за трезво шофиране, се качи пиян на гигантския си джип и на пътя Бургас-Приморско край река Ропотамо причини ужасяваща катастрофа. Един човек загина, други двама бяха нелеко ранени, но без опасност за живота. А Мануела Горсова пострада толкова тежко, че вече повече от десетилетие е в състояние на будна кома. Може да движи клепачите си...
Елена Петрова също е незабравима, но с алкохолните си изцепки, а не с някоя разтърсваща роля. Малко след кошмара на Стависки къдравата брюнетка бе спряна за проверка зад столичния храм "Св. Александър Невски". Дрегерът отчита над 1 промил наличие на алкохол в кръвта, но недостатъчно количество, за да влезе актрисата в съда. След няколко изявления тип "Много съжалявам!" единствено й взеха книжката и я глобиха.
Покойният Иван Ласкин също влиза в списъка на известните личности, които сядат зад волана почерпени. Любимият на поколения актьор се оказа без шофьорска книжка още през 2012, когато отказа на велинградски полицаи да го тестват с дрегер. Няколко години по-късно Николета Лозанова и предаването й "Папараци" го показаха как отпива от шише зад волана.
Зам.-шефът на Народния театър и тв водещ Цветан Николов отнесе 11-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, след като в края на август 2018 г. на моста "Чавдар" в столицата катастрофира тежко. Буквално отсече булеварден стълб и като по чудо оцеля, а проверката с дрегер отчете бруталните 2,7 промила алкохол в кръвта.
С далеч по-малко промили, но отново над цифрата 1 се "прояви" поразяващата уста Милен Цветков. В средата на май 2006-а телевизионерът успява по зрелищен начин да нацели тежка кашпа на Паметника Левски в София. По-късно той призна, че изпил няколко бири и бързал към настоятелна жена, която му пращала съобщения да отиде на гости. Ремонтът на колата му излязъл към 5 хиляди лева - а през 2006-а пет бона бяха доста повече от сегашните! Дано поне гостито си е струвало.
Иван Христов също не е чужд на идеята да управляваш МПС на градус. Близкото минало помни една случка с негова милост, когато в Стара Загора през 2008-а пиян до козирката се удря в боклукчийски камион. Условна присъда и изпитателен срок за три години. Дрегерът показвал над 2 промила.
Най-пресният скандал с пиян и каращ ВИП, ако не броим Явор Бахаров, е, разбира се, историята от онзи месец с Ангел Джамбазки. Евродепутатът се изложи с над 1 промил алкохол в кръвта и даде повод за нова атака върху името му от страна на винаги готовия Бареков.
Да не забравяме и футболиста Гара Дембеле, който също изкара нощ в столично РПУ, да не забравяме, че и чалгаджийката Траяна направи ПТП почерпена на морето...
"Съжалявам най-вече, че притесних близките си", каза онзи ден Явор Бахаров, след като го хванаха в Банско да кара с алкохол и наркотици в кръвта. Предвид обремененото му съдебно минало - говорим за условни присъди, многократно хулиганство, отново шофиране след употреба на алкохол и пр. изцепки - прокуратурата тепърва ще мисли какво ще се случва оттук нататък.
Тодор Колев още навремето ги предупреди нашите ВИП-ове:

"Ако пиеш бира - хич недей шофира,
Ха си пийнал вино - направо си на кино!
Долу алкохола - пийте кока-кола,
Швепс, боза и сода - само гола вода.
Карай, шофьоре, карай по-нагоре,
защото зад баира ще стане панаира,
карай, шофьоре, затягай си колана,
да не си счупиш главата във волана!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама