Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/14619329 www.bgdnes.bg

Как да победим безсънието?

Безсънието е един от големите проблеми на съвременния свят. Сънят е сред най-важните фактори за здравето ни, но понякога нещата просто не се получават. Ето някои трикове как да преборим инсомнията без излишни медикаменти: 

Тренировки във фитнеса 

Денонощните фитнес зали са все по-модерни в САЩ и Западна Европа. Спортът безпорно извайва вашата фигура, а освен това може да ни помогне да заспиваме по-бързо и лесно. Докато тичаме на пътечката, изразходваме голямо количество енергия, а умът ни е изцяло фокусиран върху тренировката и освободен от ежедневните проблеми. Колкото по-дълго време прекарваме във фитнес залата, толкова по-лесно ще се справим с проблемите, породени от безсъние.  

Реклама

Масажи за пълна релаксация

По света съществуват различни масажни терапии, които помагат да заспиваме по-лесно. Голяма част от тях са известни у нас и се практикуват от професионалнисти в луксозните спа центрове. Това е чудесна терапия за хора, които страдат от безсъние или често пътуват и вследствие на голямата часова разлика не успяват да си осигурят необходимото количество сън. 

Топла вана или джакузи

Топлата вода притежава свойството да подобрява дейността на сърцето и нервната система. В зависимост от предпочитанията и възможностите може да изберете между ваната и джакузито. Ефектът е намаляване на хроничната умора и отпускане на мускулите. Топлата вода повишава вътрешния ни комфорт и хармония, което помага да заспим значително по-бързо. Допирът на ръцете и краката до топлата вода загрява тялото и предразполога към отпускане. Докато релаксираме във водата, може да изпиете и чаша билков чай. Това допълнително помоага срещу безсъние.

 Книгата винаги е добра идея

Интересната книга винаги е добра идея в борбата срещу бъзсънието.  Всяка страница успокоява мислите ни и същевременно дава възможност на тялото да се отпусне, преди да се отправи към съня. Най-добре е да изберем леко четиво, което да ни разтоварва и унася.  Отделете до час преди лягане и ще видите как проблемите със съня бързо ще преминат.

Йога практика

Леко физическо натоварване и съчетание на различни дихателни техники и отпускащи движения в най-пълен смисъл характеризират йога практиката. Медитацията по време на нейното изпълнение разтоварва тялото и премахва натрупания стрес и напрежение. Като една от най-ефективните техники за релаксация, йога помага и при безсъние. Всеки йога сеанс носи спокойствие и хармония. Упражненията помагат отрицателните мисли да бъдат премахнати и подобряват вашия емоционален баланс. Когато сме спокойни и организмът ни не е под стрес, проблемите от безсъние ще бъдат разрешени.

Четете още

Ето какви са невероятните ползи на Витамин В6

Ето какви са невероятните ползи на Витамин В6

Регулирайте успешно кръвното налягане

Регулирайте успешно кръвното налягане

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама