Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/14698576 www.bgdnes.bg

Топ 5 храни, които са пръв приятел на БИРАТА

Ето кои са топ 5-те храни, които най-много си вървят с любимата лятна напитка на българина - бирата.

Бирата е една от най-често консумираните напитки от мъже, а и от жени, както у нас, така и по света. Това е и причината да се произвежда и предлага толкова богато разнообразие от видове за всеки вкус и сезон. Още по-добре се получава, когато консумирате любимото пиво с подходящо ястие и в добра компания.

Реклама

На първо място слагаме, като пръв приятел на бирата - Барбекю и скарата. 

Бирата винаги върви най-добре с приготвени на скара или изпечени на барбекю вурстчета, наденички, кюфтенца, кебапчета, шишчета, ребърца или други месни и зеленчукови деликатеси. Ако случаят се комбинира с гледане на важен мач, със сигурност емоциите и наздравиците няма ще продължат дълго време и ще имате хубави спомени.

На второ място са панираните хапки. 

 Когато сте в голяма компания и искате да похапвате нещо малко и апетитно, заедно със студената бира в жегата, най-добре е да изберете изкусителни хапки в хрупкава панировка. Те могат да бъдат направени от сирене, кашкавал, топено сирене, пилешко месо, маслини, лучени кръгчета. Общо взето каквото Ви хрумне е вкусно панирано и особено с ледена биричка.

На трето място ще сложим пицата - царицата на италианската кухня. 

Колкото по-сочна и богата е плънката на пицата, толкова по-студена и освежаваща ще Ви се стори бирата. Каквато и пица да изберете, със сигурност ще върви с бирата. Може би само пицата с ананас, по-известна като пица "Хавай", няма да подходяща комбинация с бирата. Но както казват вкусът си няма приятел.

На предпоследна позиция Ви предлагаме да си вземете рибни специалитети, ако сте решили да ударите по една студена бира. 

Няма почитател на бирата, който да не я е опитвал с вкусна пържена риба и да не се съгласи, че това наистина е неочаквано добра комбинация. Независимо дали ще изберете цацата като класика в жанра, (въпреки че речният уклей е доста по-вкусен от цацата) сафрид, или друга морска риба резултатът ще бъде изключително ястие и уникална напитка.

На последно място слагаме тъй наречените запеканки. Безспорно запеканките с картофи, бекон и сметана, гъби или други зеленчуци са едно от предпочитаните ястия, защото са топли, вкусни, хранителни и приготвени здравословно. С тях бирата е по-пивка, особено ако са щедро овкусени с ароматни подправки.

Четете още

6 причини, поради които котката ви уринира на килима и как да я спрете

6 причини, поради които котката ви уринира на килима и как да я спрете

Toп 5 пози от книгата на любовта Кама Сутра

Toп 5 пози от книгата на любовта Кама Сутра

Реклама
Реклама
Реклама