Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/14781479 www.bgdnes.bg

Доматен и портокалов сок БОРЯТ летния махмурлук

През летните месеци на някои хора често им се случва да се събудят сутрин, изпълнени със съжаление за начина, по който са прекарали нощта.

Лятото е време за купони, коктейли на плажа, след които неизбежно идва сутрешният махмурлук. Ако предпочитате да избягвате фармацевтичните продукти в борбата с него, може да заложите на природната медицина.

Реклама

Вода! Това е най-простият лек, но е един от най-ефективните. Дори съвсем леката липса на вода може да доведе до дехидратация, а това, от своя страна, да причини главоболие, умора и липса на енергия, които много от нас свързват с махмурлука. Когато се събудите с неразположение, пиенето на вода трябва да бъде в началото на списъка ви със задачи. Рехидратирането ще бъде още по-лесно, ако си спомните да изпиете чаша вода преди лягане в края на нощта. Ако не, уверете се, че редовно поемате течността през цялата сутрин.

Друг лек, който да опитате, е екстрактът от артишок. Тази добавка стимулира производството на жлъчка и може да помогне за облекчаване на подуването на корема и други симптоми на лошо храносмилане, свързани с консумацията на алкохол.

Обилна и балансирана закуска почти сигурно ще ви избавят от мъчителните болки. Храненето след запой е жизненоважно, тъй като консумацията на алкохол удря сериозно нивата на кръвната захар. Клишето диктува да посегнете към мазните храни, но според експертите това е доста сериозна грешка. Гранолата с нарязани плодове може да ви даде естествени захари и някои ценни витамини като бонус. Храните, съдържащи калий, могат да помогнат на тялото ви да възстанови загубените електролити. Бананите и авокадото са добри негови източници.

Доматен сок и портокалов сок. Доматеният сок определено ще ви освежи, защото е пълен с електролити, които хидратират, а и е здравословна напитка - пълна с полезни въглехидрати. Комплексните въглехидрати помагат за регулиране на захарта в кръвта ви.

Портокаловият сок от друга страна е перфектна напитка за закуска, която също действа освежаващо. Той има способността да неутрализира киселините и да доставя калий на организма. Освен това, ще ви хидратира, което е много важно след пиянска нощ. Но не го пийте прекалено студен, нека е на стайна температура - без лед.

Четете още

ТОП 3 най-добри домашни лека след слънчево изгарянe

ТОП 3 най-добри домашни лека след слънчево изгарянe

Топ 5 летни храни за здраво тяло

Топ 5 летни храни за здраво тяло

Реклама
Реклама
Реклама