Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/5240728 www.bgdnes.bg

Как се ”обаждат” хемороидите?

Лечението е бързо и неоперативно в ОН КЛИНИК - София, Варна и Бургас.

Основните белези са кръв и подаване навън след изхождане. Съществени оплаквания са още: усещане за чуждо тяло, сърбеж, отделяне на слуз, както и чувство за ненапълно освободено дебело черво.

Причините за появата на хемороидите при мъжете и жените са различни. Ако при жените са следствие на бременността и родилните напъни, то при мъжете водеща роля имат физическите натоварвания - тежък труд или силови спортове. И при двата пола негативно въздейства консумацията на пикантни храни и алкохол. Червеното вино съдържа танин, който не оказва благоприятно влияние върху съдовата стена и отключва описаното оплакване. Злоупотребата с концентрирани напитки води до същия ефект.

Реклама

Какво точно се случва? Засилва се притокът на кръв в аналната област, хемороидалните възли се увеличават и излизат извън аналния канал. Сред съюзниците им са запек, диария, клизми и разхлабващи препарати. В цял свят „Он клиник" е водещ медицински център за премахване на хемороиди и анални фисури без операция и без болка. Вече с 3 филиала у нас - София, Варна и Бургас.

Хемороидалната болест протича на цикли: пристъп с остра болка и кръвотечения се редува с утихване на оплакванията. На практика проблемът не изчезва. Хемороидите прогресират в следваща фаза на развитие като кръвотеченията стават все по-обилни, а болките - по-интензивни. Неприятните усещания в аналната област не винаги се дължат на хемороидите. Аналната фисура също предизвиква силни болки.

В „Он клиник" хемороидите и аналните фисури се премахват без операция и без болка. От 1-ви до 3-ти стадий на развитие на хемороидите лечението е неоперативно и безболезнено. С краткотрайни процедури се прищипва възелът и до 7-10 дни той изчезва. В 4-ти (последен) обаче операцията е неизбежна. Заслужава ли си да отлагате?

Запишете още днес час за преглед с обаждане на телефони:

0700 1 19 19

0885 488 088

Още информация на http://onclinic-bg.com

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама