Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/5273402 www.bgdnes.bg

Лазерна епилация от Армада Лазер Център

Лазерната епилация вече няколко години предлага на потребителите, на услуги по обезкосмяване, дълготраен ефект при премахване на досадните косъмчета. На лазерна епилация могат да се подложат, както жени, така и мъже, без значение от цвета на кожата им и вида на окосмяването. Услугата се превърна в истински хит сред потребителите, заради своя безболезнен начин на обезкосмяване и дълготраен ефект. Резултатът, които предлага, остава с години, като по този начин се предотвратява повторната поява на натрапчиво окосмяване дори след регенериране на космените фоликули. С извършването на лазерна епилация Вие си подарявате комфорт и самочувствие.

В момента лазерна епилация може да извършите с всякакъв вид лазер. Основната разлика между използваните уреди при лазерно обезкосмяване е в мощността и възможностите за настройка. Например, Александритният лазер е един адекватен избор в многообразието, тъй като Ви осигурява висококачествено обезкосмяване за много кратък период от време. Тази иновативна технология е последната рожба, произлязла от развитието на уредите за лазерна епилация. Ефективността и бързината му на работа са признати в редица клиники и центрове в САЩ и Европа. Процедурите с него са изцяло безболезнени, а при извършването им при хора с по-чувствителна кожа – лазерът притежава специална охлаждаща приставка за възстановяване на комфорта. Обикновено стандартният брой процедури с него са от 4 до 6 за зони на тялото и от 6 до 12 за зони на лицето. В зависимост от кожата и окосмяването на клиента, необходимият брой посещения се определя на място в специалисти и е строго индивидуален. Интервалът между сеансите е между 4 и 6 седмици.

Реклама

Начинът на работа на Александритния лазер при извършване на лазерна епилация е специфичен. Обезкосмяването се извършва на принципа селективна фототермолиза, което означава, че лазерният лъч се поглъща от пигмента в косъма и не засяга кожата. Лъчът, който се отделя от уреда за лазерна епилация е изграден изцяло от светлина. Привлечен от меланина в косъма, той достига до космения фоликул, където се преобразува в плътна топлинна енергия и трайно го уврежда. Обработката на зона с лазер Александрит гарантира до 20% дълготрайно обезкосмяване още след първата процедура. Благодарение на редицата си настройки, той извършва перфектно обезкосмяване при хора с всеки фототип кожа, което до сега беше трудно постижимо. Лазерна епилация с Александритен лазер може да се извърши и за премахване на естествения рус мъх по тялото или лицето, което предотвратява прерастването му в тъмни косми с времето.

У нас, центърът, който извършва процедури с Александритен лазер е лазер център Армада със седалище – град Пловдив. В центъра Ви очакват висококвалифицирани специалисти и медицински лица, които ще направят всичко необходимо да получите най-доброто дълготрайно обезкосмяване в сферата. Те ще изследват Вашия фототип кожа и вид косъмчета в зоната, което е необходимо за настройката на Александритния лазер. Освен това, на база резултатите от изследването, ще Ви бъде изготвена индивидуална програма за посещения. В нея ще може да следите по график датите, които са препоръчителни за Вашата лазерна епилация. В лазер център Армада ще получите и много полезни съвети, като консултацията с медицинско лице е безплатна и при Ваше желание може да извършите безплатната демо процедура.

Добре е да знаете няколко неща за периода преди и след извършването на лазерна епилация, които ще Ви помогнат да получите максимално добри резултати след края на програмата.

Преди да пристъпите към извършването на лазерна епилация:

1. Не бива да излагате зоната, която ще обработвате, на слънце в рамките на една седмица преди сеанса. Това е задължително условие за извършването на добра лазерна епилация, тъй като тенът Ви трябва да е максимално близък до естествения цвят на кожата Ви. В случай, че преди или по време на програмата по лазерна епилация придобиете слънчев загар или такъв от солариум – сеансите временно се прекратяват.

2. Не бива да премахвате нежеланото си окосмяване непосредствено преди процедурата. Оставете косъмчетата да израснат и не ги премахвайте в продължение на седмица преди сеанса.

3. Два или три дни преди Вашата лазерна епилация може да отстраните космите със самобръсначка или ножица по лицето.

Реклама

4. Окосмяването, което искате да премахнете с лазерна епилация не бива да бъде изрусявано или боядисвано.

5. Не се препоръчват процедури като пилинг и използването на козметични продукти, които могат да доведат до белене на кожата - 15 дни преди сеанса.

6. Ако зоната, която ще епилирате се намира по лицето, по време на лазерната епилация не бива да носите грим.

След извършването на лазерна епилация:

1. След извършването на лазерна епилация, зоните, които сте обработвали, не бива да се излагат на слънце в продължение на седмица. Не е препоръчително и посещаването на солариум. В случай, че не може да избегнете излагането на слънце, използвайте слънцезащитен крем с висок фактор.

2. След процедурите по лазерна епилация е добре да използвате хладка вода. Кожата не бива да се третира с процедури като пилинг и т.н.

3. Появата на зачервяване в зоната след епилация е нормална реакция на кожата и показва ефективността от обработката. То отминава за 1-2 часа, а в случай, че сте с по-чувствителна кожа – до ден.

4. Характерно за периода след епилация е удължаването на корените на косъмчетата, т.е увредените космени фоликули се показват на повърхността на кожата до 10 дни след манипулацията, за да опадат. Ако не паднат сами, могат да бъдат премахнати лесно с ръка.

Реклама
Реклама
Реклама