Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/7745263 www.bgdnes.bg

И при простатата размерът е от значение advertorial icon

Лазерна простатна хирургия с Тулиум 200 вата в ЛЕЙЗЪР МЕД – България и Сърбия

Увеличаването на простатата след 50, макар и нежелано, е нормално. До 45-50-годишна възраст обемът на простатната жлеза средно е 30 куб. см, след което започва да прогресира като темпът на растеж е индивидуален при всеки мъж. Тъканта й се разраства и след време може да увеличи обема й в пъти. Сериозните проблеми започват, когато е 2-3 пъти над нормата и са свързани главно с уринирането. Едва при 10-15% от мъжете простатата остава в статично състояние.

Наблюдават се 3 стадия на развитие на аденома на простатата:

I стадий – компенсиран. Характеризира се с оплаквания от често уриниране, вяла струя и забавен старт. Пикочният мехур се освобождава напълно и е без остатъчна урина благодарение на функцията на мехурната стена. Когато се наруши, състоянието преминава във втори стадий. Продължителността е различна - може да е 1-2 до 10-12 години.

II стадий – субкомпенсиран. Заради затрудненото оттичане и задържане на остатъчна урина мускулната стена на мехура хипертрофира (разпъва се) и изтънява. Мехурът не успява да събере напълно урината, тя застоява в уретерите и бъреците и може да предизвика възпаление.

III стадий – декомпенсиран. Освен стената, и сфинктерът на мехура губи мускулен тонус, което води едновременно до задържане и до изпускане на урина.

За да могат да се избегнат крайните състояния, както и да се отложи максимално оперативното лечение, без компромис с качеството на живот, е препоръчително консултацията с уролог да се проведе при първите уринарни нарушения. Ако състоянието е напреднало и се налага простатна хирургия, ТУЛИУМ 200 вата е отлична алтернатива на традиционните методи (ТУР и отворен), а сред използваните лазерни технологии е най-висок клас. При показания за операция, всеки мъж, без значение от обема на простатата и съпътстващите заболявания, може да бъде опериран с ТУЛИУМ 200 вата. Лазерът е с водещи мощност и прецизност, което означава бързина при изпаряването на простатата, съчетано със сигурност за околните тъкани. След интервенцията струята отново е силна, бистра и без затруднения. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД са с най-голям опит у нас при ежедневен цикъл на работа.

В Лейзър Мед – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

Реклама
Реклама
Реклама