Реклама
https://www.bgdnes.bg/opa-a/article/4867483 www.bgdnes.bg

Наркобос дресира пепелянки

На събиране на билки и живот високо в планината се е отдал аверът на изчезналите мафиоти Братя Глеви - Коко Клисарски, когото от полицията сочат като крупен наркобос в Дупнишко. Скандалният ъндърграунд герой е напуснал града и се е установил в хижа "Ловна" в Рила. Клисарски стопанисва обекта и се радва на свободата, след като приключиха дългогодишните му проблеми с правосъдието.

Наскоро той се похвалил пред аверите си, че животът на чист въздух сред природата се отразява много добре на здравето му, което бе сериозно разклатено по време на престоите му по различни поводи зад решетките. Клисарски бил толкова очарован от величието на природата, че се зарекъл все по-малко да контактува с цивилизацията.
Твърдял, че за него било много по-приятно да си говори с животните в планината, отколкото да прекарва с часове в компанията на авери в дупнишките заведения. Преди дни той се изфукал, че дори змиите са му приятели. Повод за хвалбата му станала пепелянка, която се промъкнала в хижата. Клисарски побързал да хване влечугото и да се снима с него за спомен. Твърдял, че даже успял да го дресира, разказват съграждани на Клисарски.
По думите им, той вече бил на ти и с всички лечебни растения, с които са осеяни поляните на Рила край хижата му. Той безпогрешно познавал билките. Според дупничани аверът на Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви залагал на тяхната лечебна сила, за да се справи с многобройните си здравословни проблеми, с които се сдобил в пандиза.
Оттам той излезе с куп болести и заради тях бе пенсиониран по болест. Негови познати разкриват, че в затвора пипнал алергия от лошата хигиена зад решетките. Зрението му силно отслабнало, опадали му зъбите и косата, удариха го два инфаркта. Освен всичко се наложило да се подложи и на тежка операция. Сега соченият от полицията за важна фигура в наркобизнеса залагал изцяло на билките и чистия въздух в планината, за да стабилизира здравето си.
Скандалният авер на Галеви прекара година и половина в предварителния арест на затвора в Бобов дол. Клисарски бе прибран зад решетките с обвинение, че върти нарколаборатория във вила в Самораново, собственост на баща му. Тогава от Районното управление на МВР в Дупница съобщиха, че повече от година и половина работят по разкриването на престъпната дейност на Коко Клисарски и още няколко негови съучастници. В крайна сметка той бе оправдан от съда и се оттегли в планината.

Шефовете се измъкват

Показната акция на полицията, при която трябваше да бъдат закопчани шефовете на Клисарски, още се помни в Дупница. Над 100 тежко въоръжени жандармеристи атакуваха Дупница в 6 часа сутринта на 15 октомври 2008 г. в съвместна операция на прокуратурата, следствието, МВР, ДАНС, Агенция "Митници" и НАП. Претърсени и обискирани бяха 13 обекта. Акцията на ченгетата започна с обиск в резиденцията на ексбаретите Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово. Заради изтичането на информация двамата не бяха в къщите си. Униформените завариха домовете им с отворени врати и включени светлини във всички стаи и коридори. В хода на акцията бяха претърсени имението на Галеви, автокъщи, офиси и домове на техни авери. В крайна сметка с наркотици бе закопчан само Клисарски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама