Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4951104 www.bgdnes.bg

Бербо преговаря с "Олимпиакос"

Ден преди края на трансферния прозорец в Европа "Сампдория" изглежда най-близо до договор с Димитър Бербатов, но той е готов да финтира отбора от Генуа, както направи с "Ювентус" и "Фиорентина" преди три години.
Тогава той се беше разбрал с "виолетовите", после обеща на "Юве" и накрая подписа с "Фулъм".


Сега българският нападател е свободен агент, след като договорът му с "Монако" изтече в края на миналия сезон. Бербатов е готов да подпише с гръцкия "Олимпиакос", ако клубът от Атина му гарантира годишна заплата от 2 млн. евро, научи "България Днес".

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България днес"


От друга страна е възможно трансферът на Митко в "Сампдория" да стане факт още днес, ако италианците предложат повече пари. Това може да се случи, при положение че нападателят на генуезците Едер премине в "Интер" (Милано). Очаква се веднага след финализирането на тази сделка шефовете на италианския клуб да се свържат с агента на българския ветеран. Предварителни разговори вече са проведени и се очаква преговорите да преминат много бързо.
Бербо обаче има още резервни варианти. Президентът и собственик на швейцарския клуб "Сион" Кристиан Константин вече преговаря с българина и представителя му Емил Данчев в София. Двамата са обещали на боса на "Сион" да му се обадят, ако не се появи по-добър вариант за бъдещето на опитния футболист.
По традиция Бербатов не бърза с избора си на нов отбор. Трансферите му почти винаги стават в последния момент. По такъв начин се развиха събитията при преминаването му в "Манчестър Юнайтед" през 2008 г., във "Фулъм" през 2012 г. и в "Монако" през зимата на 2014 г.
Няма да е изненада, ако Митко подпише с отбор, който изобщо не е слаган в сметките преди това. Митко направи интересен намек в края на миналата седмица, след като публикува снимка във Фейсбук с многозначителен коментар: "Червеното е хубав цвят." Това веднага отприщи многобройни спекулации дали той не преговаря с тим, който носи червен екип. Засега няма нищо, което да е потвърдено официално нито от Бербатов, нито от агента му Емил Данчев.
Факт, е че "Олимпиакос" играе в червено и бяло... Освен това отборът участва в Шампионската лига, което е допълнителна мотивация за българския нападател. Гърците са в една група с "Байерн" (Мюнхен), "Арсенал" и "Динамо" (Загреб).
Любопитното е, че лондонските "артилеристи" са сред любимите мишени на нашия голаджия. Той ги наказа на техния "Емиратс" при победата на "Монако" с 1:3 в осминафинал от Шампионската лига през пролетта. Сега отново би имал тази възможност, ако предпочете офертата на "Олимпиакос".
През цялото лято валят най-различни предположения за новия отбор на Бербатов.
Той бе спряган за "Борнемут", "Уест Бромич Албиън", водеше преговори и с "Астън Вила".
Неговият приятел Стилиян Петров беше посредник при разговорите му с "виланите".
Те се нуждаеха от нападател, след като продадоха Кристиан Бентеке на "Ливърпул". До сделка с Бербо така и не се стигна... Поне засега. Защото, когато става дума за трансфер на Бербо, абсолютно всичко е възможно...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама