Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5029086 www.bgdnes.bg

Плевнелиев с обръщение за вота: Няма резултат, който оправдава разделение

Политици, не залагайте на евтин популизъм и национализъм, призова държавният глава

Никой изборен резултат не може да бъде оправдан, ако е за сметка на обществената стабилност, на етническата и религиозна толерантност. Това се казва в обръщение на президента Росен Плевнелиев по повод предстоящите местни избори и национален референдум.

Реклама

Държавният глава е категоричен, че има граници на политическото поведение, които нямаме право да пресичаме, защото те оказват пагубно влияние върху цялото ни общество.

“Езикът на омразата може само да руши и ние всеки ден усещаме щетите, които нанася безпринципното противопоставяне и стремежът да се очерни опонентът на всяка цена”, казва още президентът. Той призовава политическите сили да не залагат на евтин популизъм или криворазбран национализъм, защото от тях няма да се създадат нито работни места, нито ще се подобри жизнената ни среда.

Дългосрочно всяка една партия ще спечели единствено когато е честна с хората – когато кметът обещае това, което може да свърши, и го изпълни, когато решава проблемите, за които е избран, заяви държавният глава. Гражданите чакат конкретни стъпки, които да подобрят живота им.

Плевнелиев зове и за по-активно участие в референдума за въвеждане на електронно и дистанционно гласуване. по думите му пряката демокрлация е “горлемият отсъстващ” вече 25 години.

Той е убеден, че без значение дали хората ще отговорят с ДА или НЕ, на допитването няма да има губещи. Защото винаги когато политиците се съобразяват с мнението на народа, печели държавността. (24часа)

Реклама
Реклама
Реклама