Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5132945 www.bgdnes.bg

15-годишен циганин обладава дементна баба

Непълнолетен циганин е прибран след жалба на сакато момиче, че е блудствал с нея. При последвалите разпити младежът признал и за жестоко убийство на старица, която преди това изнасилил.
Разплитането на престъпленията започнало, когато на 21 ноември 14-годишно момиче от поповското село Гагово признало пред родителите си, че година по-голям тийнейджър се гаврил с нея на съседна до дома й улица. Веднага бил подаден сигнал в полицията, където Маги разказала, че баткото блудствал с нея и пробвал да я изнасили. Тийнейджърът, който е от ромски произход, опитал да се възползва от момичето, което е боледувало от паралич и останало трудноподвижно.
Младежът веднага бил открит и закаран в полицията, за да даде показания. Оказало се, че той е познат в Гагово с непристойното си държане към жените - независимо от възрастта им той подхвърлял сексуални намеци, но хората се опитвали да не му обръщат внимание, защото го смятали за психически неустойчив, но мислели, че е безобиден.
При разпитите момчето се изпуснало, че знае кой е убил и намерена мъртва през пролетта старица от Попово. Криминалистите го притиснали и малкият престъпник признал всичко - че той е изнасилил и пребил до смърт 72-годишната Цана Петрова. Тялото на бабата бе открито на 20 април близо до Гагово. Изпратените криминалисти направили оглед, но не открили никакви следи от насилие. След два дни е направена аутопсия и едва тогава става ясно, че жената е била изнасилена преди смъртта си. Издъхнала в адски мъки, защото извергът изпотрошил ребрата й. Пенсионерката била жива няколко часа след гаврата и в крайна сметка се задушила от прерязващите белия й дроб строшени кости.
При разследването се оказало, че баба Цана има лека форма на деменция и периодично се губела. До три месеца преди трагедията тя живеела в съседното на Гагово село Гърчиново. След като съпругът й починал, синът й Милен решил да я прибере в дома си в Попово. В черния ден явно е решила да хване пътя към родното си Гърчиново, а по пътя я срещнал 15-годишният изверг от Гагово. Сега тийнейджърът ще отговаря за убийство по особено мъчителен начин, за изнасилване и за блудството с малката Маги. 

Владимир КЛИСУРОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама